НАЙ-НОВИ:

Защо мъжете обичат една, а се женят за друга

Със сигурност много хора си спомнят момент от филма „Момчета“, когато главният герой изрича фраза, адресирана към момичетата: „Всички разбирате мъжете в нас, но не знаете едно – защо ние обичаме едни и се женим за други.“

Всъщност това явление е доста често срещано, а името му е комплекс „Мадони и блудници“.

Според психолозите този комплекс се състои в това, че мъжът възприема жената не като цялостна личност, а като обект.

В тази връзка “по-силният пол” избира “Мадоната” за ролята на съпруга, тоест жената, която ще бъде любяща майка и вярна съпруга. Жените, които изглеждат секси и страстни, са покварени в очите на мъжете.

Мъжът с комплекса “Мадони и блудници” вярва, че е невъзможно да срещне момиче, което ще бъде едновременно добра съпруга и перфектна любовница.

Но каква е причината за появата на такъв комплекс?

Експерти отговарят, че мъжете, които разделят жените на „мадони“ и „блудници“, всъщност не са доволни от факта, че в днешното общество жените са все по-доминиращи.

Изследователите обясняват, че мъжете с този проблем не са в състояние да обичат жената, с която са и уважават тази, която ги привлича сексуално. Според учените коренът на този проблем е погребан в патриархалното образование.

Мъжете, които страдат от този комплекс, често имат проблеми в живота и не са щастливи. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Катастрофа е затапила Околовръстния път на София. Инцидентът е станал…