НАЙ-НОВИ:

Защо млада жена години наред носи фалшива униформа на граничен полицай

36-годишна жена от години се представяла за служител на Гранична полиция с цел измама, от която трупала по незаконен начин пари.

Районна прокуратура – Кюстендил е постигнала ефективна присъда спрямо А.М., обвинена за извършени от нея престъпления. Подсъдимата се появявала на обществени места в облекло, което наподобявало това на граничните служители.

Още от 2012 г. свидетели казват, че се срещали с нея в детска градина в Кюстендил, посещавана от децата им. Пред тях жената изрично се представяла като граничен служител. Тя решила да се възползва от обстоятелството, че успяла да създаде впечатление на представител на органа на реда, за да набави за себе си парични средства.

В период от няколко месеца през 2014 г., чрез въвеждане в заблуждение, подсъдимата измамила жена с обещания да бъде назначена като граничен служител срещу 6000 лева. По същия начин, от октомври 2015 г. до май 2016 г., тя заблудила още хора, че ще им съдейства да бъдат назначени, в това число и техни близки, на работа в Гранична полиция. За „съдействието“ в ГКПП Калотина и , измамницата неколкократно получавала различни парични суми – от 10 000 лева до 3500 евро.

Общият им размер възлиза на 35 850 лева. Съдът е признал А.М. за виновна и ѝ наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години и шест месеца при „общ“ режим“ на изтърпяване. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Скоростта от нашето ходене, може да предскаже риск от тежки…