Защо днес принцеси се качиха на полицейски мотор? (СНИМКИ)

Деца от четвърта „А“ група „Усмивки” при ДГ №3 „Ян Бибиян” в Стара Загора посетиха Първо управление на МВР по повод 8 ноември – Празникът на българската полиция.

С весели песни и стихове те поздравиха служителите в управлението, като им пожелаха здраве и благополучие, професионални и лични успехи, вяра в законността, сили и вдъхновение да защитават реда.

В знак на благодарност полицаите подариха на децата разходка в управлението.

Кремена Маринова, инспектор „Детска педагогическа стая“, им разказа каква е ролята на полицията и ги посъветва какво трябва да направят, ако се наложи да помогнат на човек в беда. Най-напред малките гости разгледаха стаята, където се приемат сигналите от тел.112. Там децата научиха, че на този номер трябва да се обаждат, само когато трябва да се помогне на някого. Видяха и как се осъществява видеонаблюдението на стаите в ареста на управлението. След това разгледаха мястото, където се задържат хората, нарушили законите.

Най-голям интерес у малките палавници предизвика залата за разпознаване. Кремена Маринова им обясни защо и как се вземат дактилоскопски отпечатъци. Впечатлени, децата се надпреварваха да „дават“ своите. После разгледаха, а някои дори пробваха полицейско снаряжение, качиха се и на полицейски мотор, научиха и как да разпознават различните звукови сигнали на полицейските коли.

На раздяла всяко дете получи подаръци, както и индивидуална папка с материали с правила по безопасност.


image0 (9K)