Защитата на Йоан Матев: Георги може да е бил убит от жена

Георги Игнатов може да е бил убит от жена, твърди защитата на Йоан Матев, обвинен в убийството на младежа в Борисовата градина. Според думите на адвокат Стоянка Маркова, в случая с Георги имало любовен триъгълник, като третият човек в него не бил установен. На местопрестъплението имало ДНК, която не била на Йоан Матев, но властите не искали да я проучат и да установят на кого е, каза Маркова в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия. Тя съобщи, че били открити „два профила на лица от женски пол“.
Имало и кръв на пейка в близост до местопрестъплението, която не била изследвана и сравнена с базите данни в България и с държавите, с които имаме договор за сътрудничество.

[ad id=“255238″]
Защитата на Матев заяви и, че няма отпечатъци на Йоан по намерения нож, с който е убит Георги според обвинението. Този нож е намерен 2 години 4 месеца след самото убийство, добави тя.
Маркова намекна също, че показанията на брата на Йоан Матев били взети „по втория начин”, макар да не обвини пряко МВР за насилие. Също, че при разпитите за разпознаване свидетели казвали, че посочваният заподозрян за убийството на Георги приличал на Йоан, но хем приличал, хем не приличал. Адвокат Маркова отрече да е саботирала делото с процедурни хватки. Пусках само молби за промяна за мярката на неотклонение на Йоан, за отвод на прокурора и на разследващия от МВР, добави юристката.

[ad id=“225664″]

Вчера, 14 ноември, Софийският апелативен съд окончателно реши, че Йоан Матев остава в ареста до началото на делото.

Източник: actualno.com


image0 (9K)