НАЙ-НОВИ:

Захариева: Подготвя се среща Борисов – Путин

“На всеки душата може да е по-широка, но границите са ясно очертани с договори”, коментира още веднъж външният министър изявлението на президента Ердоган за Кърджали и Турция, за което вчера МВнР излезе с нарочна позиция

[ad id=”225664″]

“Тече организацията по подготовката на среща на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин.” Това обяви министърът на външните работи Екатерина Захариева пред БНТ.

“Датата засега не е уточнена. Двамата са много ангажирани и когато програмите им позволяват, това ще се случи”, обясни Екатерина Захариева.

“Европейската перспектива на Западните Балкани не е приоритет на България само за шест месеца, а е дългосрочен приоритет. Твърдо сме убедени, че можем да помагаме много”, подчерта дипломат №1.

[ad id=”236993″]

Министърът на външните работи коментира и думите на турския президент Реджеп Ердоган, че Кърджали е в душевните граници на Турция. “Границите на Балканите са се местили особено интензивно. На всеки душата може да е по-широка, но границите са ясно очертани с договори. Душата нека си е душа, но нека да са ясни границите на държавите”, посочи Захариева.

Външният министър коментира и скандала с руския патриарх Кирил. “Благодарността се дава, тя не се изисква. Това е чувство и не може да се изисква. Този тон е неуместен. Със сигурност не е приятно да се държи такъв тон на която и да е българска институция. Мисля, че е задължително както благодарим и винаги сме благодарили на Русия, така да благодарим и на всички други чужди държави, които са дали жертви за Освобождението на България”, заяви Захариева.

[ad id=”236999″]

“Русия и България винаги са се стремили да имат равнопоставени отношения. Разбира се, обаче, нашият стратегически избор е да сме членове на Европейския съюз и ние се придържаме към него”, добави тя. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА ДИРЕКЦИЯ “БЮРО ПО ТРУДА” - СТАРА ЗАГОРА…