НАЙ-НОВИ:

Затвор от 3 до 10 години за Прокопиев, Трайков и Дянков иска Спецпрокуратурата

Специализираната прокуратура поиска затвор от 3 до 10 г. и 5000 лв. глоба за бизнесмена Иво Прокопиев заради сагата с приватизацията на EVN.

От 3 до 10 г. затвор и граждански иск от 21 млн. лв. беше поискан и за бившия енергиен министър и настоящ кмет на район „Средец“ Трайчо Трайков, информира Lupa.bg..

Държавното обвинение поиска и от 3 до 10 г. затвор и глоба от 5000 лв. за бившия финансов министър Симеон Дянков. Те са подсъдими за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени, като за държавата са настъпили щети за 21 млн. лв.

Пред съда Прокопиев заяви, че не разбира в какво е обвинен. „Как може да има обвинение в криминално престъпление при изразяване на мнение на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, чиито решения не са задължителни, а консултативни?“, попита бизнесменът.

Трайков заяви, че е невинен и подчерта, че никога не е нарушавал законите в държавата.

Прокуратурата поиска и до 3 години затвор и глоба от 300 лв. за още трима от фирмата на Прокопиев. Току-що започна изслушването на петимата защитници, съобщава Би Ти Ви. Все още не е ясно какви ще са присъдите.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Отношението към ГЕРБ е разделителната линия в БСП - в…