НАЙ-НОВИ:

Затварят печално известния участък “Тракийско море” в Старозагорско за ремонт

Агенция “Пътна инфраструктура” предупреди, че от утре по магистрала “Тракия” започва поредният ремонт, който ще затрудни движението. Става дума за печално известния участък в Старозагорска област, който заради огромните пропадания бе наречен “Тракийско море”. Като начало ще бъде ремонтирана 2-километрова отсечка между км 198 и км 200.

“Тапата” ще е в участъка между 195-ия и 202-рия км на магистралата в посока Бургас. От днес следобед целият трафик там ще бъде прехвърлен в платното за София, което временно ще стане двупосочно. По тази причина скоростта ще бъде ограничена до 70 км в час.

Строителните дейности в 2 км отсечка, които ще стартират утре, са част от поетапния ремонт на 52-километровия участък от АМ „Тракия” от 156-и до 208-и км, който започна в началото на октомври т. г., поясняват от АПИ.

През следващата седмица се предвижда да завърши ремонтът на първите 12 км в платното за Бургас между 156-и км, след пътен възел „Белозем”, и 168-и км, преди пътен възел „Оризово”. Предвижда се след като завърши ремонтът в платното за Бургас, работата да продължи в 12-километровия участък в платното за София, като трафикът ще преминава в ремонтираното вече трасе.

Ремонтните дейности включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

По отсчеките работи държавното предприятие „Автомагистрали”, с което Агенция „Пътна инфраструктура” има договор за поддържане на автомагистрала „Тракия”. Предвижда се дейностите в 2-километровия участък да приключат до края на ноември т.г., уточняват от пътната агенция.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара…