НАЙ-НОВИ:

Зарков обяви ГЕРБ за “гении”: Десет години са на власт и все са им виновни стари правителства

“Помните ли обещанието за полицай във всяко село и за 6000 нови служители на МВР? Това не се случи, БСП ли е виновна?”, попита зам.-председателят на ПГ на “БСП за България”

[ad id=”225664″]

“От ГЕРБ са гениални – 10 години са на власт и все са им виновни старите правителства.” Така зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Крум Зарков коментира мненията, които се чуха от управляващата партия за внесения от левицата вот на недоверие.

“Някои депутати от ГРЕБ изтъкнаха, че проблеми, които има държавата в сектор “Сигурност”, се дължат на тежкото наследство, оставено от правителството на Орешарски”, посочи Зарков.

“Ние чуваме тези обвинения по повод на всяка критика. Винаги са виновни предишните, но ако това е така, те трябваше да излязат пред хората по време на кампания и да кажат проблемите, а не да изписват страници с мерки. Помните ли обещанието за полицай във всяко село и за 6000 нови служители на МВР? Това не се случи, БСП ли е виновна?”, каза Зарков в предаването “Седмицата” по Дарик.

[ad id=”263680″]

“Да обяснят защо мерките им не са проработили и какво ще направят. Останалото е прехвърляне на топката”, допълни той.

“Надявам се това правителство да падне”, каза още социалистът. Той посочи, че аргументите на БСП за вота на недоверие са обяснени подробно в 18 страници. “Особено акцентираме върху проблемите с битовата престъпност, убийствата, бегълците от затворите, неразкритите престъпления”, каза Зарков. Той бе категоричен, че на този етап правителството не може да осигури сигурността на гражданите.

Според него ситуацията е сериозна и в сектор “Отбрана”.

[ad id=”236993″]

“Въпреки многократно поеманите ангажименти, правителството няма ясен план и визия как да се справи с драматичната обстановка във Въоръжените сили, както в материален, така и в социален аспект”, посочи той. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
На място има полиция и пожарна, периметърът е ограден с…