НАЙ-НОВИ:

Заразена млада българка в Германия от първо лице за срещата с COVID-19

Млада българка в Берлин, Германия, разказа от първо лице за  това как се е развило заболяването ѝ от COVID-19 в ефира на Bulgaria ON AIR.

След първоначалното подценяване на част от медицинския свят, Световната здравна организация предупреди, че коронавирусът засяга и младите хора, а част от тях могат да развият тежки симптоми.

„В Берлин коронавирусът върлува много силно. Преди десетина дни започнаха симптомите с постоянна, лека, суха кашлица, главоболието стана по-силно. Всичко ескалира в неделя, когато вдигнах температура и всичко ме болеше“, разказа Катя Ташева.

Сънародничката ни сподели, че не знае как се е заразила.

„Факт е, че едно известно време не знаехме какво е коронавирус и сме подценили ситуацията. Преди това чаках за часове при лекар в пълни зали с хора. Човек наистина не може да знае откъде е получил заразата. Определено първоначално Германия подцени опасността“, допълни Ташева.

От една седмица тя не е излизала от дома си. Има приятели, които пазаруват за нея, оставят торбите с покупки пред вратата ѝ.

„Засега повече от „Парацетамол“ не се налага да взимам“, посочи Ташева. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
От 02:58ч до 15:38ч на 26 март Луната е в…