НАЙ-НОВИ:

Започва масово тестване на жителите на село Паничерево

Кметът на село старозагорското село Паничерево обясни каква е ситуацията в момента там, което е поставено под карантина, след като вчера жител на ромската махала с коронавирус избяга от болницата в Стара Загора и се прибра у дома.

Той е направил това с помощта на такси, а водачът му в момента е поставен също под карантина, издирен, след като се укри в старозагорския ромски кв. Лозенец, където е домът му.

“В момента всичко е нормално, обстановката е спокойна. Хората отначало се стресираха, осъзнаха, че това са мерките и така трябва да протекат нещата, за да се приключи с пандемията”, каза кметът на селото Атанас Граматиков.

Кметът на община Гурково Мариан Цонев също обясни как ще помогне на селото под карантина:   “Искам да благодаря на премиера Бойко Борисов за адекватните мерки и реакция вчера, на мерките, за издадената заповед и карантинирането на селото”, каза той.

“Искам да благодаря на ДПС и на Делян Пеевски за бързите кръвни тестове, с които да изследваме нашите съграждани”, добави Цонев.

“Има организация фирмите, които зареждат хранителни продукти, ще идват до бариерата и собствениците на хранителни магазини ще взимат от тук необходимото”, каза той.

В селото няма аптека, но лекарства ще бъдат доставяни от град Гурково. Линейка ще дава 24-асови дежурства.

“Няма да има по никакъв повод излизане от селото. Организирали сме всичко относно рецепти и здравни книжки по същия начин. В постоянна връзка сме с хората в селото. Постоянно раздаваме маски и ръкавици. Обстановката е спокойна”, смята той.

“Призовавам всички да изпълняват разпорежданията на щаба и да пазим карантината”, завърши Цонев. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Националният кризисен щаб за борба с коронавируса излезе с последни…