Запис от заседанието на ПГ на БСП: Надиграха ни ГЕРБ! ГЕРБ искат „да ни изядат ушите“ли?! БСП не се чува! Мангъров стана звезда, не ние…

Кирил Добрев, Жаблянов, Дора Янкова, БСП: Надиграха ни ГЕРБ! ГЕРБ искат „да ни изядат ушите“ли?! БСП не се чува!

Днес в Радио К2 получихме запис от заседанието на ПГ на БСП. На разположение са на заинтересованите, гласи мейла, изпратен до колегите от другите медии, включително ЗАРАТА.

Ето и текста от разговора на Илиана Беновска с Дора Янкова, от която е поискан коментар на записа:
Жаблянов иска нов информационен модел, Добрев критикува политиката, Янкова е безпощадна към политиката.
Потърсихме Дора Янкова.

Илиана Беновска: Благодаря ви много, за това, че се включихте експресно.
Да кажем за нашите слушатели, че Вие дълги години бяхте кмет на Смолян и местната власт е вашата слабост.

Дора Янкова: Да, Благодаря Ви, така е. Човек, когато е бил кмет, той си остава общинар по душа за цял живот, поне при мене е така, а надявам се, че и при другите кметове.

Илиана Беновска: Получихме запис от заседанието на ПГ на БСП. Вие сте един от най-аргументираните критици на Нинова. Ще го пусна.
Дора Янкова: Не го пускайте, моля.
Илиана Беновска: Длъжни сме да видим како става в БСП. Пускам вас, Жаблянов и Кирил Добрев.

Дора Янкова, БСП: Ние си играем някаква лична игра. Който ръководи, питанията към ГЕРБ /Корнелия Нинова/ – стоят на „стенд бай
Корнелия, когато стана председател, сподели – “Колеги, вече няма да слушате от пресцентър или през медиите какво решава бюрото. Ето, тука, Драго Стойнев след всяко заседание накратко ще Ви информира какви политически решения се вземат”.
И след това какво се получи? Депутатите започнахме да звъним на членове на бюрото – какво решихте?
Имаше един период, в който ти, Корнелия, даваше пресконференции всеки вторник и горе-долу оттам се досещахме какво е вземало като решение бюрото.
ИБ в момента не функционира. Ние висим. Ако сме един екип – партия, група, кметове, съветници – ние трябва да бием в една посока .
Надиграха ни ГЕРБ! Тука си се радваме и си казваме: Нали сме велики, правим чудеса!
Ние си играем някаква лична игра. Който ръководи, питанията, /Нинова/, който политиките – да види тезите на колегите, които са поставят политики? Идеи стоят на „стенд бай“.

Валери Жаблянов, БСП: Имаме комуникационен проблем! Другите ПГ, другарко Нинова, няма да ни вземат мисълта!
Нашите идеи не се чувят. Имаме комуникационен проблем.
Отговорността на ръководството на парламентарната група? Аз, дори, не мога да си спомня кой с какъв ресор беше в нашето ръководство.
Мисля ,че имаме и говорител. Не знам, дали, си спомняте.
Предлагам да се смени говорителят на ПГ на СП / Александър Симов/ веднага. Аз, откровено, не можех да се сетя кой е.
Депутатите биха могли да се изказват, ако така нереченият „пресцентър“, „медийна групировка“, „медиен юмрук“ или каквото и да е било на партията , плюс БСТВ бяха ориентирани към дейността на цялата парламентарна група.
Предлагам.
Конкретно предлагам: да освободим говорителят на ПГ /Александър Симов/ от тази непосилна за него тежест. И той да влезе в други негови роли на „политическата философия“. Да предложим конкретно за нов секретар по медийната комуникация Антон Кутев – достатъчно конструктивен, разбира от това, познава журналистическите среди.
Другата слабост на нашето ръководство е взаимодействието с другите ПГ. Предлагали сме много неща. Имали ли сме общо гласуване, комуникации???
Няма страшно, да имаме обща позиция с други ПГ, другарко Нинова! Няма да ни го вземат мисълта и инициативата!
Смятате, че главната причина за това е ,че ГЕРБ искат „да ни изядат ушите“! Коя управляваща партия не иска да задуши опозицията? Мисля, че не е откритие!

Кирил Добрев, БСП: Дискриминация към членовете на БСП, няма заседание на НС

Когато съм хипотетичен кандидат за председател, аз нямам достъп до пресцентъра. Хипотетичен. Нереален. Мен ме слагат „за ред“ в медиите като че ли съм някакъв „селски кмет“ и преценяват, и ме редактират – дали може, или не може. Жанет Пашалиева.

И въобще, откакто се занимаваме вътрешнопартийно, от декември месец, ние не можем да извадим една силна политическа теза, защото цялата ни енергия е съсредоточена в това как ще мине кампанията. Е, кампанията се отлага. Твърде е възможно с този председател да /не се разбира/…. кампания. Какво правим? Така ли оставаме?

Бюрото не е заседавало като политически орган 2 месеца. Там се прави пълнеж от ръководството на парламентарните групи, обсъждаме закони. Нито един политически въпрос. Казах го и днес се опитах да го поставя това. Имаме политически въпроси, за които може ли бюрото да се съберем? Да ги решим! Как отваряме партията? Как пускаме клубовете? Това е като след тежка операция – леко захранване трябва.

Ние, зор за конференциите… ще ги направим! Спокойно, всичко ще мине! Вътрешният избор ще мине и конгресът ще мине. Въпросът е, че това време е загубено, защото имаше две тенденции – едната беше да участваме в процесите, в народното събрание, както направиха двата щаба.

Кой стана звезда? Мангъров! Защото предложи алтернативно виждане, а ние не успяхме!

Не успяхме, защото сме през три врати и не участваме в никакви процеси!

Коментирал съм преди на бюрото – няма такава позиция в Европа, която да бъде извън процесите на решаване на криза!

Ние трудно произнасяме, дори , че БСП е националноотговорна партия и винаги през тридесетте години преход, трите важни момента за България са ставали, когато БСП е участвала в тези процеси!

По повод 9% ДДС на храните в туризма:
Кирил Добрев: Ние сме го предложили, другарко Нинова! Ако участвате във формати, в които става правенето на политика, а не да си говорите по пресконференции и да си правите трибунки – ще разбере някой, че го предлагаме!


image0 (9K)