Заловиха убиеца от тополовградското село Орешник

Тополовградското село Орешник беше блокирано от силите на реда и спецчасти заради убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факирол. За тежкото престъпление е арестуван бившият легионер Иван Пачелиев, който преди повече от година беше задържан от баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си, съобщи БНР.

До акцията се стигна, след като вчера сутринта в медицинския пункт на селото беше намерен мъртъв 72-годишният фелдшер.

Очевидци разказаха, че Димитър е слязъл от автобуса в 7.45 часа, купил си е закуска от магазина и се отправил към медицинския пункт, където Пачелиев потърсил помощ, тъй като вчера си е наранил ръката при рязане на дърва.

Какво се е случило вътре между двамата, не се знае. Съседка чула викове и отишла да провери в медицинския пункт, който бил заключен. Жената се е обадила в кметството, а по-късно фелдшерът е намерен мъртъв с множество рани. Според свидетели той е бил и с обезобразена глава.

Издирват бивш легионер за убийство в тополовградско село

Основен заподозрян бе бившият легионер Иван Пачалиев. През февруари миналата година той се барикадира в дома си и стреля по полицаи. След цяло денонощие органите на реда успяха да го задържат. Оказа се, че имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.

В операцията по обезвреждането му тогава участваха 80 души – отряд „Кобра“, специализираният отряд за борба с тероризма, Института по психология на МВР, жандармерия, полицаи от ОД на МВР-Хасково.

Мъжът е безработен, но преди пет години е бил част от Френския чуждестранен легион.

Вчера селото бе блокирано отново от службите на реда. Имаше информация, че Пачалиев се укрива в местност около селото. Той е бил задържан в дома му. Тежковъоръжени полицаи и специализираният отряд за борба с тероризма участваха в акцията по задържане на предполагаемия извършител.

За последно той е видян да влиза на 8 октомври сутринта в здравната служба в селото.

Свидетел разказва, че е бил пресрещнат от заподозряния и той е обяснил, че във вторник  фелдшерът няма да работи. Убитият Димитър Факиров е родом от Орешник, но от години живее в Тополовград. Всяка сутрин отварял здравния кабинет в родното си село, за да помага на хората тук.

Мълвата в селото е, че между него и заподозрения Пачелиев, по прякор Димона е имало спречкване, вероятно заради медикаменти, които легионерът му е искал. Пачелиев страдал от раните си от легионерските си години и изпитвал силни болки, разказват местните. Те се страхуват за живота си, защото напоследък го виждали да ходи по улиците „като луд“.


image0 (9K)