НАЙ-НОВИ:

Задържаха млад мъж за грабеж от 9-годишно дете

Днес, 7 август 2020 г., по искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Ф., на 23 г., за това, че на 28.07.2020 г., в Казанлък е отнел  мобилен телефон на стойност 170 лв., със стъклен протектор на стойност 5 лв., силиконов калъф на стойност 10 лв. и сим-карта на стойност 10 лв., всичко на обща стойност 195 лв., от владението на 9 –годишно момиче, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сипа и грабежът представлява опасен рецидив.

Обвиняемият Д.Ф. е осъждан. На 28 юли 2020 г., в гр. Казанлък,, той се разхождал, когато видял, че две деца на 9 г. – момче и момиче играели на улицата. Д.Ф. се приближил към тях. В това време 9-годишното момиче държало в ръката си мобилния телефон, собственост на другото дете. Обвиняемият издърпал със сила устройството от момичето и избягал. Децата съобщили на близките си за инцидента, като Д.Ф. е бил установен и задържан от полицията.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Премиера на спектакъла на операта „Атила“ от Джузепе Верди ще…