Загинали в катастрофи „възкръсват“ в името на МВР статистиката

От Института за пътна безопасност разпратиха информация и доказателствен материал в снимки за манипулация на МВР при отчитането на жертвите при Пътно транспортни произшествия.

Ето текста на писмото:

Изпращаме Ви информация за начина, по който МВР намалява жертвите от ПТП. На първата снимка се вижда, че на 26.09.2018 година МВР отчита с 25 човека по-малко загинали спрямо същия период на 2017 година. Според приложените снимки става ясно, че жертвите са 15. Дотук установяваме разлика от 10 човека. На втората снимка МВР още по-засилено намалява жертвите, като отчита спад с 44 човека по-малко на 28.09.2018 година спрямо същия период на 2017 година.

Излиза, че МВР е успяло оперативно да „възкреси” нови 28 лица само за два дни. И в двата случая е изключено да се твърди , че е техническа грешка, защото е ясно, че това е тенденция в работата на МВР при отчитане на дейност.

През последните дни новият министър на вътрешните работи многократно ни уверява, че жертвите от ПТП намаляват. Това е колкото цинично, толкова и абсурдно.

Настояваме Министърът на вътрешните работи да се извини на близките и роднините на загиналите от ПТП, както и на всички граждани на България. Настояваме МВР да допусне извънсистемен контрол върху дейността на пътна полиция.

По действията, а не по думите, на Министъра на вътрешните работи ще разбере дали се ръководи във всичките си действия от интереса на народа /както впрочем се е заклел / или от нечий друг интерес.


image0 (9K)