НАЙ-НОВИ:

Забраниха носенето на буркини на плажа в Кан

Кметът на Кан нареди всички плажуващи да открият телата си, докато са на плажа. Забраната за носене на така наречените буркини е влязла в сила незабавно, а всеки, който я пристъпи, ще бъде глобен.

С наредбата се забранява “достъпът до плажовете и местата за къпане на всички, които не носят подходящо облекло, спазващо добрите нрави и светското начало, уважаващо хигиенните норми и нормите за сигурност”.

От местната администрация посочват, че целта не е мюсюлманските жени да се чувстват неудобно. Идеята е да не се показва „банско облекло, показващо религиозна принадлежност в момент, когато Франция и религиозни обекти са цел на терористични атаки“.

В момента появата на забулени хора не се приема добре на много места по света, а това създава риск от безредици, твърдят анализатори на случващото се в Европа. Мюсюлмански организации обаче се обявиха против решението.

Генералният секретар на Федерацията на мюсюлманите от Южна Франция коментира, че “богатите саудитски принцеси няма да бъдат санкционирани, а вместо това полицията ще унижават забулена обикновена майка, която просто иска да вземе децата си, за да се разхладят в морето.” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Източник: БТА, Dailymail.co.uk

Виж още:
19-ГОДИШНАТА АЛЕКСАНДРА ТОДОРОВА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРКА, ПРИЕТА…