Забравете скъпите препарати: Таблетка аспирин прави чудеса с прането ви

Какво да направим, та бялата дреха да не получи този грозен сив цвят и да не пожълтява след многото изпирания? Как да премахнем петната и да върнем на дрехите вида, в който са били, когато са били закупени?

Изненадващо, но е възможно да се върне първоначалната белота на дрехите, а всичко, което ви е необходимо, е един обикновен аспирин!

Разтворете 5 таблетки аспирин 300 мг в 7 — 8 литра топла вода. Поставете дрехите в този разтвор и ги оставете да престоят за през нощта. Предварително можете да надробите таблетките на по-дребни парчета и така по-бързо ще се разтворят и по-активно ще действат.

Добавете няколко таблетки аспирин директно в перална машина, когато перете бельо. Това средство ще възстанови първоначалната белота на посивелите неща.

Ако преди самото пране в пералнята дрехите са били предварително потопени в разтвора от вода и аспирин, ефектът ще бъде още по-силен!

Тези, които са опитвали този трик казват, че действа по-добре от всеки избелващ прах за пране или препарат, защото не уврежда тъканта, а същевременно премахва цялата мръсотия. Така че можете да забравите за белината и скъпите препарати за пране. Една таблетка лесно разтваря мръсотията и което е най-важно – помага да запазим природата по-чиста.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)