Забавни летни дестинации за всички зодии

Лятото чука на вратите на всички ни, дългоочаквано и единствено. Ако още не сте планирали отпуските си, вижте къде ще ви изпратим ние от ЗАРАТА:

РИБИ

Време ви е, Рибки, да влезете в свои води! Ми хайде, де! Поплувайте, че много дълго се задържахте на сушата и хрилете ви залепнаха за люспите, с които се пазите от външния агресивен свят. Разпуснете на воля в Голямата синя дупка, гмуркайки се сред рифовете на Грейт Блу Хол в Белиз – малката карибска островна държава. Очакват ви безброй пъстроцветни риби, шарени почти колкото Вас, които изчезват в синята бездна също, както вие умеете.

ОВЕН

Рогати момичета и момчета, не се е родил този, който ще успее да изпили макар и малко вашите здрави израстъци. Носете си ги с чест и доволство! Но предвид чепатия ви характер, крайно време е да помислите за почивка, за да устискате нервите си, от които страдат всички по-меки зодии около вас. Може би ще послушате, че най-подходящото място за вас е наприме-е-е-р… Исландия! Напред към охлаждане на огнения ви нрав! А пък ако ви стане студеничко, там ще намерите гейзери, вулкани и магични горещи извори, дори и елфи.

ТЕЛЕЦ

Ето го телчето, на което толкова много му се хапва, че дори и на оня свят да отиде, пак ще търси най-богатата трапеза и дори и да не се срещне със Свети Петър, ако са му постлали шарена покривка с изобилие от вкуснотии, на Телаеца няма да му пука, че не се е разписал в райския тефтер. Напук на очакванията ви, няма да ви изпратим в кулинарна дестинация, а ще ви пуснем в дълбоко изпитание – Аляска и Полярният кръг! Най-южното място, където в деня на лятното слънцестоене слънцето не залязва. Оттук на север започват земите на среднощното слънце. Студеничко е, но и там е красиво – голямата река Юкон и тучно-зелените поляни, покрити с лилави цветя (fireweed – „огнена трева“) в изобилие навсякъде. Ако мислите, че там ще останете гладни, не се безпокойте. Търсете Hot Spot Café, където ви обещават най-големите и най-вкусни бъргъри в цяла Аляска.

БЛИЗНАЦИ

Къде, къде да изпратим близначетата? Има ли място, което да не се нуждае от техния чар и забавен нрав? Вероятно и експонатите в парижкия Лувър ще се усмихнат, ако група Близнаци нахълта в залите му. Да бъде! Нещо или някой трябва да поддържа и изкуството живо. Защо това да не е поне единият от двамата близнаци, докато другият се вглежда например… в себе си. Заредете батериите във Франция! Отпийте от чаша бордó, попътувайте към Ривиерата. Разпръснете неотразим чар!

РАК

Ако оставим рачетата сами да планират почивката си, какво ли ще се случи? Ще тръгнат за София, пък ще се върнат до Костенец. Ми няма лошо. Там вече е чисто. Чането го самоубиха, страхът не дебне под всяка керемида, а природата е фантастична! Като добавка там извират топли минерални води, които лековито ще омаломощят бързо сменящите се настроения на Рака. Съветваме го, ако е любител на ценните метали, да вземе, че да ги свали преди да се топне в някой минерален басейн. Иначе част от бюджета му за почивка ще отиде при някой бижутер, който да излъска отново неговите гиздила.

ЛЪВ

Няма да изпратим царското тяло на Лъва в Евксиноград, в покоите на бившите български величества. Крайно време е гордата осанка на тази зодия да намери покой, да хвърли официалните одежди и да походи по пясъка на бос крак. Съобразяваме се с изискванията на Лъва за помпозност, затова му предлагаме Плая де Лас Катедралас в Испания. Абсолютно по негов вкус, той ще намери там вълшебен изгрев и залез, високи и бурни вълни, с които гордо ще се пребори, за да изчетка Егото си, както и високи скали за катерене.

ДЕВА

Тази нежна душа има нужда от усамотение и от място, на което не трябва да се чисти и подрежда. Ами кое да е то, кое? Девата носи на пътуване, затова ще я пратим надалеко, в Тихия океан, Нова Гвинея и папуасите. Изследователският дух на тази зодия ще си падне много по това място, защото там ще открие толкова разнороден колорит, че свят ще ѝ се завие. Ако започне да изследва 820-те местни езика, ще има работа за цял живот, разчепвайки думите и нюансите им. За екзотичната природа и многовековна култура няма да им стигне отпуската, но пък ще съзерцават на воля естествената красота наоколо, недокоснатите коралови острови.

ВЕЗНИ

Милите, кротки везнички! Колко би било хубаво да им измислим местенце, на което да се чувстват петзвездно, че даже и +… Те и без това търсят лукса, но трябва да им осигурим и душевен комфорт, защото той толкова се люшка през цялата година, че бива поне през ваканцията да намери равновесие. И така… Къде да е? Хрумката е следната: Отиват до Египет, на Пирамидите! Няма как да закачат Везната на пирамида така, че тя да продължи да се тайка – все ще висне нанякъде и ще се кротне, а след това ще намери покоя, който ѝ е нужен, за да отдаде необходимото на хилядолетната история. А и многомилионно и пъстро Кайро няма да ѝ даде възможност да се вглъбява в проблемите и вечните си търсения. Със звездите на хотела сигурно ще се справи.

СКОРПИОН

Предлагаме на Скорпиона, за да може ефективно да релаксира, преди да излезе в отпуск, да остави на съхранение жилото си при колегите. Те хубавичко ще се погрижат за него. Така добре, че вероятно като се върне от почивка, Скорпионът ще е като скопен и няма да намери най-отявления си „орган“, без когото просто ще изгуби своята същност. Може би ще му направят услуга? Ще му предложим такава зашеметяваща дестинация, че да му остане красив спомен за цял живот. Най-големият коралов риф на Хавайския архипелаг е Маро, който всъщност е атол, но не в традиционната форма на кръг или овал, а с необичайна мрежова структура. А между потопените рифови части има безброй лагуни. Хвърляме Скорпиона в мокрото, той да му мисли. Сигурно пак ще излезе сух.

СТРЕЛЕЦ

На приключенеца – приключения! Естествено! Няма да гледаме да го приключим, обаче. Свиден ни е. Толкова витален и оптимистичен, дори и да го изпратим вдън земя, Стрелецът пак ще открие цветове в черното. И така трябва. Затова ще му подарим сървайвърско пътуване. Няма да се откачим само с описание на Наутилус например. На него няма да му стигне, трябва да изживее откривателството. Ще захвърлим Стрелеца на Ко Самуи, необитаем остров от архипелага Му Ко Тонг. Там нашият авантюрист ще изследва белите пясъчни плажове и ще се гмурка в кораловите градини на кристалните води на Тайландския залив. И нека му е зле…

КОЗИРОГ

В зодиака има още едно рогато нещо, на което му дай да учи, да се образова, амбицирано да гради кариера. Е стига, де! В тоя живот има и умиране все пак. Козирогът знае и това и въпреки, че вечно е зает със задачи, може качествено да се забавлява. Полагащата му се почивка нека бъде във Великобритания! Там ще потренира английския си език, ще разучи в кой замък кой рицар се е подвизавал, ще разгледа красиви храмове и катедрали. Пък ще се върне на ученическата скамейка…

ВОДОЛЕЙ

Докато стигнем до Водолея дестинациите свършиха. Шегичка! Силните духом, свободолюбиви Водолеи, известни със своята любезност и ексцентричност, трябва да бъдат хвърлени на лъвовете, че да вземат и те да покажат малко зъби. Да ги пратим на сафари в Африка? Що да не. Феноменалните кадри на Великата миграция на многохилядни стада от зебри, диви кози, газели, които преследват дъждовете, биха ококорили очите не само на Водолеите. Но и те са хора, нека поразгледат. Подпечатваме билета им за Серенгети. Но първо ще ги спуснем в Танзания, в кратера Нгоронгоро, където големите пет (лъв, слон, бизон, носорог и леопард) често се виждат само в една сутрешна разходка. След това, когато вече няма напрежение, нашите Водолейчета могат да се отпуснат и да се насладят на абсолютно всичко в Серенгети.


image0 (9K)