НАЙ-НОВИ:

Журналистът Г. Атанасов: Хората зад Бойко Борисов готвят коалиция с опозиционерите в БСП

Идеята на стратезите зад Бойко Борисов е да се подготви почвата за „Голяма коалиция“ между ГЕРБ и БСП по модела на комбината ХДС-СДП в Германия. Това посочва дългогодишният журналист Георги Атанасов в свой анализ. “Според урока на Класната Меркел, на която нашенският „полиглот“ се обяснява в сателитна любов под припева на „либе“, „либе“. Евентуалният политически Франкенщайн ще бъде поднесен като върховна проява на „национална отговорност“, обилно поръсена с брюкселски подправки от Станишев, Ковачев и снахите Габриел и Майдел, а цялата алхимия ще има за цел да запази трона на Бойко Борисов, най-послушният ученик на даскалицата от Берлин.
За тази цел обаче Нинова трябва да бъде отстранена на всяка цена за сметка на „червените“ еничари“, смята Атанасов.
Вероятно по някаква неписана логика най-старата партия у нас се превръща в пионер на една не толкова често прилагана демократична процедура, когато всички членове на дадена политическа формация гласуват за това кой да ги води. Представяте ли си подобна история в корпорацията за осребряване на Властта, наречена ГЕРБ, иначе именуваща се „политическа партия“?!“, посочва той.

Опозиция срещу единствената опозиция?

„Що е това? Игра на думи, мистификация или поредният нашенски патент? А може би от всичко по нещо? Проследете лентата на събитията, личностите, интересите и зависимостите. За да получите що-годе ясна посока за ориентир в лабиринта. От три-четири години насам мишена №1 на слугинските медии, обслужващи ГЕРБ и лично Бойко Борисов, е Корнелия Нинова. По единствената причина, че тази жена вдигна БСП от будната кома, до която Столетницата бе докарана от Станишев, Миков и Ко и се превърна в трън в очите и петата на новата Партия-държава, притежавана от Пожарникаря.

В политиката, както и в спорта, играят само резултатите. А те категорично говорят в полза на Корнелия, особено на фона на нейните предшественици. За кратко политическо време тя успя да удвои парламентарното представителство на БСП, спечели с гръм и трясък президентския вот, сериозно подобри показателите на европейските и местните избори. Естествено, когато става дума за историческа партия като Столетницата винаги колективът е на първо място, но нали сега говорим за избор на лидер“, казва Атанасов.

Много лесно ще подредите доминото, като си припомните хрониката от последните три-четири години. Целият медиен и „експертен“ слугинаж на ГЕРБ бе впрегнат във войната срещу Корнелия Нинова, номинирана за враг №1 на ГЕРБ. Защо? Защото в прав текст, кратко, ясно, ударно и безапелационно тя формулира мафиотската същност на диктатурата. Наред с безпощадно вярната оценка за трагедията на Прехода, сполетяла мнозинството от българите. И точно по тази причина я нарочиха за враг, като същевременно пуснаха срещу нея Петата колона. Тоест, агентурата на Бойко Борисов на „Позитано“ №20. И тъй като човешката история е летопис на предателството, азбучникът на позора бе обогатен с нови имена“, заявява Атанасов.

За Георги Гергов

„Абсурдът се превърна в гротеска в стилистиката на Шекспир, когато Георги Гергов, започна да чете морала. „Червеният“ милионер от Пловдив, превърнал местната партийна организация в собствено феодално владение, яко нагазил в аферите „Панаир“ и ЦУМ, съзаклятнически премълчавани от обладаната Темида, бе избран от Бойко Борисов за таран срещу Нинова. Уви, Пожарникарят очевидно не е чел достатъчно извън Винету, защото иначе нямаше да забие толкова убийствен автогол в мрежата на своето протеже…

Всеки човек с два грама мозък в главата разбра, че „златната дупка“ на Гергов във Варна е напълнена с 43 млн. лева от Бойко Борисов. Това бе цената за атаката срещу Нинова и срещу БСП, единствената реална опозиция в парламента. По-нататък по веригата на интересите и зависимостите към Петата колона на „юдите“ около „Позитано“ №20 се присъединиха „пожизнените сенатори“ Дъбов, Божинов, Мерджанов, Найденов, които бяха извадени от парламентарната ведомост след като Нинова наложи лимит от два мандата“, казва още той.

„За веселяка от Северозапада Мишо Миков е ясно, че той не може да прости на своята наследница това, че тя му показа как се прави. А Сергей Станишев се присъедини към Петата колона на ренегатите по елементарната причина, че любимият „чистофайник“ на Буш-Бисквита има да връща ресто на Бойко Борисов заради това, че Началникът впрегна целия медиен ресурс на хунтата, за да изтика СС до Брюксел, когато Нинова бе вдигнала червен картон на застъпника на „джендъра“…

И така в сектата на предателите се строиха, всеки със своя личен интерес, клиенти на Системата като Гергов, генетичен номенклатурчик като Станишев, отхвърлени „сиви кардинали“ ала Дъбов и Божинов плюс вечни „комсомолци“ от типа на Мерджанов. Да не пропусна и неколцина местни апаратчици, жадни за медийна слава. Всички те бяха обидени за нещо на Нинова, а последният мотив за тяхната вътрешнопартийна „алтернатива“ бе каузата на БСП. Напротив, водещият им импулс бе да обслужват Бойко Борисов срещу съответно ресто, когато му дойде времето…
И така „мъдреците“, спрягащи ценностите на Столетницата както Дяволът чете Евангелието, започнаха своя поход срещу Нинова, овъргаляни в краката на Бойко. Станишев даде тон на „свирките“ от Брюксел с алабализми за „национална отговорност“ и „израстване на Борисов“?! В същото време Свинаря обвини Корнелия, че не се кланя пред Вируса и не пее дитирамби на Спасителя от Банкя. Изпеченият полит-интригант Дъбов атакува президента Радев, като същевременно се вайкаше как така „генерал“ ББ е допуснал да му снимат Чекмеджето и патлака?! По успоредна писта Петата колона на новите „лукановци“ и „първановци“ отхвърли идеята на Нинова за всенародна подписка срещу Хунтата, а като компенсация опита да свика „пленуми“ без кворум, за да имитира късна опозиция срещу своя Началник от ГЕРБ. Ето така стоят нещата в навечерието на избора за лидер на единствената историческа партия у нас, обхващаща три века – края на XIX, целия XX и първите две десетилетия на XXI. Очевидно ще продължи и нататък във Времето, но въпросът е как?“, пита Атанасов.

Икономическите интереси

„Всичките тези абсурдни на пръв поглед изпълнения бяха организирани и платени от ГЕРБ. По известната система – за всекиго по нещо. За Станишев – многоцифрена рента от Брюксел, за Гергов – „златна дупка“ с 43 млн. лева в нея, за останалите – обещание за меко и топло кресло в бюджетната ведомост. Не е лошо, нали, особено, когато става дума за абсолютни политически лузъри от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, които още искат да „оправят“ БСП, сякаш не им стига това, че докараха Столетницата до парламентарната квота на … ДПС?! Преди Нинова да се намеси и да удвои резултата, когато бойковистите на „Позитано“ №20 бяха на път окончателно да дръпнат шалтера на вековната лява партия. Отделна тема е амбицията и комбинацията на младия „червен“ милионер Кирил Добрев, идеално вписан в бизнес-клиентелата на ГЕРБ с „обществени поръчки“ и всевъзможни проекти, невъзможни без благословия от Банкя…

Въпросът на въпросите сега е – ще падне ли БСП в „дупката“ на Гергов и компания от която няма излизане? Целта на Станишев и Ко е да провалят вътрешнопартийния вот за лидер, тъй като знаят, че нямат шанс срещу Нинова в едно почтено състезание по законите на феърплея. Времената са смутни и това вероятно ще отслаби в някаква степен мръсната игра на Властта срещу единствената парламентарна опозиция, предизвикала пет поредни вота на недоверие срещу Хунтата. При всички случаи обаче медийната агресия, черните каси и административният ресурс на ГЕРБ ще бъдат активирани срещу Нинова и в полза на съглашателите. Как? Като се провали вътрешнопартийният вот, за да отиде изборът на лидер при конгреса, който по-лесно може да бъде манипулиран. Така де, 200 човека са по-лесни от десетки хиляди. Също както 120 депутата са за предпочитане в сравнение с 240?! Ясно за кого – за Олигархията!

Ето защо изборът в БСП надхвърля партийните рамки и се превръща в лакмус за това, което ни очаква като общество и държава. Защото вече не се трае да ни правят на идиоти“, допълва той.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели с…