НАЙ-НОВИ:

Живко Тодоров: Днес смятам да говоря с протестиращите край Летището

“Днес смятам да говоря с протестиращите. Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани”, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров в ефира на Нова ТВ тази сутрин.

“До този момент не съм разговарял с хората, които протестират на пътя към АМ “Тракия” край Стара Загора. Полицията има съмнения, че те не искат просто да преминат през магистралата, а искат да я блокират. Това са били призивите в социалните мрежи”, обяви Живко Тодоров – член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и кмет на Стара Загора.

Протестиращи край Стара Загора обвиниха полицаите в провокации

“Днес смятам да говоря с протестиращите и да се опитаме да намерим някакъв нормален диалог”, каза още той.

И допълни: „Всеки има право на протест, но не бива от това да страдат обикновените граждани. Не е правилно да има такава ескалация и да се блокира цялата държава”.

“Съдебната система трябва да бъде независима. Считам, че в момента, с определени условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета “Борисов” имаше много арестувани министри и в крайна сметка привлечени като обвиняеми”, посочи още кметът на Стара Загора.

Протестиращите, които блокират пътя Стара Загора-Хасково вече два дни, раздадоха вода на полицаите

“Повдигат се обвинения, правят се проверки и именно това е нормалният начин на функциониране на демокрацията”, каза той.

Според него в диалога от последните седмици са се казали много неща и много политици са стигнали до крайности.

“Тези крайности трябва да бъдат забравени и да се даде крачка назад, защото предстоят много тежки месеци на икономическа, здравна и политическа криза”, категоричен бе Живко Тодоров. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Луната е в знак Водолей до 05:29ч на 5 август…