Жертвите на комунизма очакват извинение от Жаблянов

„Отивам си от Народното събрание подтисната от атмосферата създадена от БСП. Така не се прави политика. С тези викове, думкане по масите и категоричност да не чуят другата страна, мисля, че ни дойде в повече“, заяви в кулоарите на парламента Лилия Друмева, председател на Съюза на репресираните от комунизма.

[ad id=“225664″]

„Нещата са толкова прости. Не може да се обявява един режим като комунизма, който е престъпен, за правилен. Не може да се обявява, че хиляди смъртни присъди сa справедливо дело. Демократично мислещите хора не биха се съгласили с подобна позиция“, коментира Друмева.

„Очаквах извинение. Валери Жаблянов не се извини. Там бяха побелели глави, които очакваха извинение. В световен план се почитат жертвите на комунизма“ каза още Лилия Друмева.

Припомняме, че само преди дни от Съюза на репресираните от комунизма излязоха с декларация срещу вече бившия зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов, с която поискаха неговата оставка заради думите му „Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“.

На снимката – Лилия Друмева. Източник: http://www.faktor.bg


image0 (9K)