Жан Виденов – единственият, противопоставил се на Плана Ран-Ът

Жан Виденов се оказва единствения Български премиер от 1990 г. до днес, който има смелостта да откаже да изпълнява Плана Ран-Ът, като се противопоставя на МВФ и Световната банка. Той е свален от власт с помощта на милионите на Сорос, защото отказва да разпродаде България.

Джордж Сорос идва в България веднага след 1989 г. и създава фондация “Отворено общество“, която се занимава с разнородна дейност, не внася данъци и ДДС и издейства от правителството всяка година от бюджета да се привеждат на фондацията по 41 милиона лева, разказва публикация на bulpress.info.

При разглеждане на бюджета в Народното събрание Жан Виденов отсича: “На Джордж Сорос няма да се дават никакви пари от бюджета и фондациите му ще работят съгласно законите на страната.“

Сорос иска среща с него, но той му отказва. Жан Виденов е може би единственият човек в света, отказал да приеме Сорос.

Сорос решава да му отмъсти, като спретва глад, студ, мизерия – и „помога“ Виденов да бъде свален от власт. Милиардерът  раздава 6-7 милиона лева на футболни агитки, наркомани, платени протестъри, демократи и либерали. С помощта на наше радио се организира митингът пред народното събрание и “цветната революция“  се превръща във факт. “Майдана“ довежда до падането от власт на правителството на Жан Виденов.

Виденов беше брутално атакуван от ДЕМОНкратичните западни спекуланти, за да се съкруши опитът България да бъде независима, анализира авторът.

Жан Виденов беше неудобен на Сорос, САЩ и местните им мекерета, защото отказа да разпродава България. 1995 г. беше най-успешната в икономиката до тогава. Бизнесът живна, дори безумните лихви на БНБ започнаха да падат. После Мултигруп сключи договор с Русия (на Елцин и олигарсите), с който да посредничи в доставките на газ.  Виденов се опъна.

Мултигруп също направиха една цесия за милиарди, така че да издоят пари от „Кремиковци“ и „Булгаргаз“. Виденов се опъна и анулира цесията.

След това, соросоидите отстраниха печелившия кандидат-президент на БСП (Георги Пирински – водещ в проучванията) и с невиждана пропаганда „назначиха“ Петър Стоянов. Тази загуба на БСП беше използвана като момент, в който да започне валутна атака срещу лева и срещу банковата система. Със сигурност Сорос е участвал, защото веднага след това, когато дойдоха сините, той стана определящ фактор в политиката ни, съветник на президента и пр. Жан Виденов отказа да разпродава и на руските олигарси (защото отказа да приеме газовата сделка на Мултигруп ) и го сполетя и невиждана валутно-банкова атака.

Жан Виденов си отиде почтен от “политиката“, а неговият личен морал беше победен от милионите на Сорос, се заключава в материала.

Радио Вокс


image0 (9K)