Е, няма такава ароматна скумрия!

В топлите летни дни много често вкъщи си приготвяме скумрия на скара, маринована в соев сос. Повярвайте, вкусът и ароматът на рибата не могат да бъдат описани с думи…

Вчера ми се прииска да си спомня „вкуса“ на лятото и реших да си приготвя тази рибка, но вместо скара, използвах тигана. Останах много изненадана, защото се оказа, че на вкус е почти същата. А най-хубавото е, че и през студените дни ще мога да се наслаждавам на тази уникална вкусотия.

Сочната и ароматна рибка върви перфектно дори с варени картофи и изобщо не е трудно да си я приготвите. Опитайте и съм убедена, че това ястие бързо ще намери място сред любимите ви кулинарни изкушения.

Ето и списъка с продукти за приготвянето на тази вкусна скумрия в соев сос:

риба скумрия – 1 бр.
соев сос – 1/2 чаша
подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Изчистете рибата добре, махнете главата и хрилете. Разрежете през средата и отстранете внимателно костите, за да се получат филета. Нарежете ги на парчета с ширина 1,5-2 см.

Няма нужда да махате кожата. Така рибата изглежда още по-апетитно.

В дълбока купа сложете една част от рибата. Залейте със соевия сос. Можете да прибавите и любимите си подправки. Лично аз не слагам нищо, защото смятам, че подправките ще съсипят неустоимия вкус на рибката.

След това сложете останалите парчета и отново залейте със соев сос. Оставете да се маринова за 20 минути.

Налейте малко растително масло в тигана и сложете маринованата скумрия. Пържете на умерен огън до получаването на приятен цвят.

След това обърнете и запържете от другата страна.

Сервирайте с лимон. Добър апетит!

jenata.blitz.bg


image0 (9K)