НАЙ-НОВИ:

Ето какво се случи на млад мъж, който реши да си направи селфи на фона на пострадала жена

Възрастна жена от Канада паднала на железопътна линия и контузила крака си по време на посещение в  Италия. На помощ на пострадалата пристигнал екип на Спешна помощ. Медиците се опитвали да помогнат на 83-годишната жена, когато изведнъж се появил млад италианец, който решил да си направи селфи на фона на случващото се. Благодарение на снимката той се прочу по цял свят, но едва ли това го радва в момента, коментира bbc.com.

[ad id=”225664″]

Драмата се е разиграла на 26 май на гарата в Пиаченца. Възрастната жена се контузила тежко и лежала на релсите, заобиколена от медици и полицаи. Това явно се сторило много интересно на младия мъж и той решил да си направи селфи на фона на пострадалата. Младежът обаче не знаел, че точно в този момент и друг човек прави снимка – журналистът Джорджио Ламбри.

[ad id=”263680″]

Полицаи задържали младия италианец и го накарали да изтрие снимката от телефона си. Но журналистът, който го снимал, не изтрил своята, а я публикувал в социалната мрежа. Като текст към нея написал: “Окончателно загубихме етичността си“.

[ad id=”237001″]

Снимката предизвикала бурна реакция сред потребителите и скоро се появила в местните новини. Малко по-късно интерес към фотоса проявиха и световните медии. Така младежът успя да се прочуе по цял свят, но стана обект на хиляди негативни коментари в Интернет. Потребители на социалната мрежа са възмутени и от журналиста Ламбри. Те го обвиняват, че вместо да помогне на жената и той снимал. Ламбри се защитава, че искал да документира неетичното поведение на младия си сънародник. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Министърката не била инженер, ДНСК, съдия или вещо лице, за…