Еспаньол приземи Лудогорец в Лига Европа

Лудогорец загуби с 0:1 от Еспаньол в мач от група „Н“ на Лига Европа. Единствения гол в мача вкара Кампусано след грешка на Форстър в 13-ата минута.

Лудогорец започна мача по-активно и още в 8-ата минута. Сисиньо центрира към наказателното поле на Еспаньол и Лукоки стреля с глава, но испанския вратар улови.

В 13-ата минута иберийците поведоха в резултата. Кампусано овладя пас, който не беше успешно предотвратен от Форстър и 22-годишния испанец преодоля Пламен Илиев с удар по земя. 1:0 за Еспаньол.

Лудогорец отговори на предизвикателството чрез удар на Вандерсон, който мина покрай вратата на Дего Лопес.

Еспаньол установи контрол върху срещата, но до опасна ситуация пред българската врата не се стигаше.

В 40-ата минута все пак се стигна до удар към вратата на Пламен Илиев, но ударът с глава на испански играч след корнер мина покрай цела.

В следващата атака Марселиньо стреля, но шутът му рикошира в играч в бяло-синьо и излезе в ъглов удар. В последвалото статично положение възпитаниците на Станислав Генчев не успяха да отбележат след разбъркване.

До нови ситуации пред двете врати не се стигна до края на частта.

Лудогорец владееше действията на терена в началото на втората част. И двата отбора обаче не стигаха до опасни голови възможности. Натискът на зелените продължи, но Чибота не беше съобразителен пред гола.

В последните минути капитанът на Еспаньол Хави Лопес получи втори жълт картон и бе изгонен, но и численото предимство не бе достатъчно за изравнително попадение.

Така Лудогорец изгуби първи точки в Лига Европа, а победата за Еспаньол позволи на испанците да изпреварят българския шампион в класирането група „Н“ и да се изкачат на първото място със 7 пункта. Лудогорец остава втори с 6.


image0 (9K)