НАЙ-НОВИ:

Ердоган ще насърчава туризма в Турция с кампания “Вземи съседа си и ела”

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган има намерение да насърчи туризма с инициатива към турците зад граница под наслов “Вземи съседа си и ела”, съобщава турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА и dir.bg.

Ердоган посочи, че на първи етап правителството си поставя за цел да увеличи с осем милиона броя на туристите.

“Броят на туристите през последните 14 години нарасна от 12-13 милиона на 40 милиона. Нашата цел е да се наредим сред първите десет в икономиката и в челната тройка в туризма. Затрудненията в последно време са резултат от независещи от нас фактори”, каза президентът.

[ad id=”263680″]

Ердоган отправи призив към турците зад граница, които имат традицията да се връщат ежегодно в страната, да бъдат посланици на добра воля за насърчаване на туризма, който пострада от кризата в отношенията с Русия и честите атентати в страната.

“Нека не идват сами, а да водят и приятелите си в нашата страна”, призова той, анонсирайки старта на кампания в туризма под наслов “Вземи съседа си и ела”. Ердоган призова турските граждани в чужбина също да организират в Турция различни събития като например сватби. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
За първи път Стара Загора е домакин на турнир в…