НАЙ-НОВИ:

Екоминистърът: В село Атия няма да има депо за опасни отпадъци

Снимка: “24 часа”

“Тук няма да има депо за опасни отпадъци, а площадка за временно съхранение на стари електроуреди, батерии и лекарства с изтекъл срок на годност. Това е по-безопасно, отколкото тези неща да стоят по домовете ви”. Това заяви министърът на околната среда Нино Димов, за да успокои стотината протестиращи от созополското село Атия. Повече от час те го чакаха на отбивката на селото по пътя Бургас-Созопол, съобщава “24 часа”.

Оказа се обаче, че министърът заедно с кметовете на Созопол и Черноморец са на въпросния обект, който се намира на около 300 метра над селото. Разочаровани, че са чакали напразно, протестиращи се качиха на колите си и отидоха при министъра. Те отправиха груби критики, но най-вече към община Созпол, която е отредила мястото за площадката. Според Нено Димов това е станало преди няколко години, а общината е кандидаствала за финансиране по швейцарска програма и всичко в документацията, включително и необходимите гоеоложки проучвания било, изрядно.

Местните жители са недоволни, че общественото обсъждане е минало преди около десетина години и в присъствието едва на шест-седем жители на селото. Хората настояват площадката за опасни отпадъци да бъде преместена, тъй като тя е на територията на бившия рудник, а теренът под нея бил в стари галерии, добавя “24 часа”. 24chasa.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
16-годишният пловдивчанин Йосиф Миладинов постигна нов успех на българското плуване,…