НАЙ-НОВИ:

Екипът на влака Бургас-София не е искал авариралия вагон да бъде закачен на композицията

Както вече съобщи ЗАРАТА бързият влак 8610, пътуващ по направлението Бургас-София беше спрян принудително преди гара Елин Пелин заради гъст дим в третия вагон на композицията.

Това съобщи читател на ЗАРАТА. Влакът трябваше да пристигне в София по разписание в 14 часа. Той вече е на гарата там.

[ad id=”263680″]

Свидетелят на инцидента разказа подробности за случилото се:

[ad id=”225664″]

Аз пътувах в следващия вагон, изведнъж се усети много силна миризма на изгоряла изолация, отворихме прозорците и видяхме гъст дим от предния вагон, сякаш пътуваме с парен локомотив, все още под въздействие на емоцията продължи пътникът. Нямаше огън, само пушек. Хората се паникьосаха, един мъж е искал да скача, но са го спрели, разбрахме сега, когато слязохме. 7-8 минути продължихме да се движим така и чак след това спряха влака преди гара Елин Пелин. Хората от злополучния вагон започнаха да слизат. Кондукторите се развикаха да се качват, че нямало нищо и влакът ще продължи към София. Когато пристигнахме и слязохме сега, навън беше и началник-влака, който говореше със служители по поддръжката. Стана ясно, че този вагон е създавал проблеми неведнъж и на гара Бургас екипът на композицията не е искал да го закачат. За мен отношението на БДЖ към пътниците е безотговорно, заключи нашият читател, станал свидетел на инцидента.

Той изпрати снимка на авариралия вагон, на която ясно се чете номерът и всичко необходимо за идентифициране на вагона.

Припомняме, че влак 8610 е останал на място само около 10 минути, като с толкова е било и закъснението му.

Човекът, който ни се обади, предполага, че димът е дошъл от колодките на спирачките на вагона. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Бързият влак 8610, пътуващ по направлението Бургас-София е спрян инцидентно…