Едно от най-старите професионални училища в Стара Загора празнува юбилейните 90 години!

Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“ на 10.09.2017г. навърши 90 години. Училището е наложило името си в града, през неговите класни стаи са минали поколения старозагорци. Всички инициативи, проведени през миналата учебна година, минаха под мотото 90 години ПГОХ.

[ad id=“225664″]

А успехите не са малко! Учителите и ръководството имат с какво да се похвалят.С помощта на МОН беше реновиран сервитьорският кабинет. Той придоби съвременен облик, за да им бъде приятно на младите хора да се обучават и достигат все по-големи върхове. През месец март на проведеното регионално състезание в град Варна ученици от гимназията завоюваха второ място в категория хлебар-сладкар и пето място в категория барман, но по-важното беше, че това ги отведе на националното състезание, което се провежда в град Пловдив всяка година. В града под тепетата се осъществи така бленувания успех на ученици и преподаватели – първо място за Иван Димитров от 11в клас в категория сервитьор и четвърто в категория хлебар-сладкар за Милен Караиванов, от същия клас.

През изминалата година в училището работиха много клубове по проект „Твоят час“. Техните изяви събираха ученици , родители, настоятелство и правеха учебния процес много по-цветен, преподавания материал разбираем и достъпен. Четяхме училищния вестник „Шоколад“, избирахме Мис и Мистър ПГОХ, рисувахме в клуб „Малки цветни идеи“ и пихме чай в клуб „ На английски чай и пай“.

[ad id=“238430″]

През месец април в гимназията се проведе кулинарен конкурс на тема „ Живеем заедно в Европа“. Участниците приготвяха четиристепенно меню, а работата им оценяваха майстор готвачи от „ Chefs klub”-Стара Загора.

Успехите на възпитаниците не са само в сферата на кулинарията. Спортните достижения не са никак малко и на тенис на маса, и в шаха, и в леката атлетика. Младите хора се справят добре и с езиците. През месец февруари се проведе състезание по творческо писане на английски език, което е част от седмото национално състезание. Но стига толкова хвалби! Всичко това може да бъде видяно, научено и съпреживяно на 27.10.2017г. когато училището с традиции ще отбележи тържествено своята годишнина.

[ad id=“255238″]

На 27.10-петък от 10 часа започва празникът! В двора на гимназията ще се проведат спортни игри, ще има среща на поколенията, четене на есета свързани с 90-годишнината, кулинарни игри и състезания, рецепти и спомени в снимки и презентации. Тържественият концерт ще бъде в театър „Гео Милев“ от 18 часа. Добре дошли са всички , които искат да споделят празника и радостта ни!

Още за училището, неговите традиции и дейността му четете ТУК


image0 (9K)