Едногодишният Янислав и още 30 деца бяха кръстени днес в Стара Загора

Кметът Живко Тодоров стана кръстник на едногодишния Янислав Димитров Денчев, който бе доведен днес в храма от развълнуваните си родители и братчето си.

[ad id=“225664″]

Градоначалникът му пожела да е здрав и успешен и да живее с добродетелите на християнските ценности. Янислав и още шест бебета от Стара Загора приеха тайнството Свето кръщение на специална церемония в катедралния храм “Св. Николай Мирликийски” от старозагорския митрополит Киприан.

Негово светейшество българският патриарх Неофит благослови втората кампания „Направи го за България“, на която днес в Стара Загора бяха кръстени общо 31 деца.Негово Светейшество им пожела Ангел хранител винаги да бъде с тях.

По-рано днес в обновения храм Светейшият Патриарх и Високопреосвещените архиереи отслужиха Божествена света литургия, в която взеха участие присъстващите архиереи, духовници и гости . Той благослови седемте момченца, които бяха кръстени след службата.

[ad id=“263680″]

Негово Светейшество бе на тридневно посещение в Стара Загора, начело на делегация от представители на Светия Синод, Вселенската Патриаршия, свещеници от Московската и Румънската патриаршия, по повод празника на града 5 октомври и годишнината от рождението на първия старозагорски владика Методий Кусев.

Вчера гостите откриха ремонтираната сграда на неделното училище към храм „Св. Троица“ и положиха венци и цветя пред паметника на дядо Методий, който се възвисява на входа на едноименния парк в Стара Загора. По-рано през деня патриарх Неофит откри конференция под наслов: „180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий Кусев“, която се проведе в общинската зала „П. Р. Славейков“.

В катедралния храм „Св. Николай Мирликийски“ до понеделник ще остане  чудотворната икона „Пресвета Богородица Скоропослушница“ от гр. Ананиев – Украйна, за да може повече хора да се поклонят пред нея.

[ad id=“236993″]

Проявите от програмата за отбелязването на 180 годишнината от рождението на Старозагорския митрополит Методий бяха организирани от Старозагорската митрополия и Община Стара Загора.


image0 (9K)