НАЙ-НОВИ:

Една от най-големите холивудски легенди угасна в съня си

Питър Фонда почина тази нощ в синя си в Лос Анжелис на 79-годишна възраст след битка с рака на белия дроб, съобщи семейството му .

„Споделяме с дълбока тъга новината, че Питър Фонда е починал. В един от най-тъжните моменти от нашия живот не можем да намерим правилните думи, за да изразим болката в сърцата си. Докато скърбим, молим Ви да уважавате нашата мъка. И докато скърбим за загубата на този добър и милостив човек, ние също така молим всички да отпразнуваме неговия непоколебим дух и любов към живота. В чест на Питър, моля, вдигнете чаша за свободата”, гласи изявление на семейството.

Актьорът доби известност с легендарният филм от 1969 г. “Волният ездач”. Син е на Хенри Фонда и по-малък брак на Джейн Фонда.

Печели номинация за Оскар за най-добър оригинален сценарий за Easy Rider с участието на Денис Хопър. Номиниран е за награда „Оскар“ за най-добър актьор за филма „Златото на Уили“ от 1997 г. и получава „Златен глобус“ за филма. Участва активно в антикултурното движение на 60-те години. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Често пъти, когато гледаме азиатките, ни е много трудно да…