НАЙ-НОВИ:

Една от най-големите телефонни измами – дете хвърли през прозореца 28 700 евро

Акция на криминалистите от ОД на МВР в Бургас и служителите на РУП Царево доведе до светкавичното задържане на телефонен измамник, отчетоха днес директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова, съобщава БЛИЦ.

На 27 юли, около 9:30 часа, 32-годишният Стоян Милков Михалев от Бургас се обадил на домашния телефон на семейство от Царево, вдигнала непълнолетната им дъщеря. Стоян се представил за полицай и твърдял, че заедно с екип на Нова ТВ е по петите на алоизмамници. Бургазлията предупредил момичето, че след минути ще й се обадят неизвестни мъже и тя трябва да изпълни каквото кажат, а след това той щял да арестува мошениците.

[ad id=”236999″]

Момичето (на възраст между 14 и 18 години) получило обаждането и хвърлило през прозореца 28 700 евро. Малко по-късно се обадила на родителите си и разказала, че е „съдействала за ареста на алоизмамници”. Близките й веднага разбрали, че детето е попаднало в клопка и сигнализирали на полицията. За кратко време са извършени сериозен по обем действия, няколко часа по-късно е задържан извършителят.

[ad id=”225664″]

32-годишният бургазлия Стоян Михалев се оказал стар познайник на органите на реда. Осъждан е шест пъти за различни престъпления, последно е получил условна присъда за закана за убийство и средна телесна повреда. Стоян Михалев е укрил добре сумата на два адреса в Бургас, но е бил убеден да съдейства и да възстанови парите на пострадалото семейство. Няколко дни по-късно и прокуратурата си свършва по отличен начин работата, внася обвинението с всички приложени доказателства и Стоян няма какво друго да направи освен да подпише споразумение, по което получава 10 месеца затвор при „общ режим”. Той ще изтърпи и условните присъди по другите престъпления, уточни прокурор Йовита Григорова, цитирана от “Флагман”.

Очертава се бургазлията дълго до остане зад решетките. Това е една от най-големите телефонни измами, извършвани в Бургаска област, а бързата реакция на полиция и прокуратура определено е за пример. Впечатление прави, че телефонните измамници напоследък са станали изключителни новатори. След разследванията на Нова ТВ те използват точно това, за да обогатят репертоара си и да въведат в заблуждения стари хора или деца. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Крилото на Борусия Дортмунд Осман Дембеле се сби със съотборник…