Един от пациентите в Хасково остава в инфекциозното отделение

Единият от тримата пациенти в Хасково, за които имаше съмнения за коронавирус, остава в инфекциозното отделение под превантивно наблюдение.

Става въпрос за мъжа, който е работил като заварчик в Шри Ланка и след връщането си в България развил бронхопневмония. Неговите проби са изпратени за изследване. Резултатите на другите двама пациенти са отрицателни.

Проследете в реално време как и къде се разпространява коронавируса 

„И двамата пациенти са в добро състояние. Надявам се, че днес до обяд ще бъдат изписани от болницата. Действията, които ние предприемаме, са в интерес на обществото. Фактът, че тези пациенти са пребивавали в страни, които са застрашени от разпространението на коронавирус, ни прави длъжни да ги изолираме за кратко, да ги изследваме и, ако няма нищо, да ги пуснем по домовете им. Смятам, че няма място за паника и преекспониране на ситуацията. Това са нормални мерки, ние спазваме изисквания на здравното министерство”, заяви директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов.

„Пациентът е в добро общо състояние. Очакваме резултатите най-късно до края на седмицата. Той беше с пневмония, но нямаше температура и кашлица. При него се наложи хоспитализация с цел да бъде изолиран. Той идваше от район, в който има единичен случай на коронавирус”, обясни началникът на Инфекциозното отделение д-р Кинова.


image0 (9K)