НАЙ-НОВИ:

Европейска страна с ново изискване към тези, които я посещават

Гражданите, които пътуват за Норвегия, от днес трябва да представят при влизане в страната негативен резултат от PCR тест за коронавирус, който трябва да е направен не по-рано от 24 часа преди отпътуването за страната, а не както досега – до 72 часа.

Това съобщиха от Министерството на външните работи. От там обръщат внимание, че това изискване на важи за гражданите на Норвегия, за чужденците със статут на постоянно пребиваващи в страната, както и за транзитно преминаващите пътници. Изключение има и за пътниците, които могат да докажат с медицински документи, че през последните 6 месеца са преболедували COVID-19.

Всички граждани, които са били във Великобритания, Южна Африка, Ирландия, Нидерландия, Австрия, Португалия и Бразилия, трябва да се подложат на задължителен PCR тест на норвежката граница, а не както досега на бърз тест. Гражданите, които са посетили тези страни между 15 и 25 януари 2021 година и вече са пристигнали в Норвегия, трябва да си направят PCR тест възможно най-бързо.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: embassy.oslo@mfa.bg.

 

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Бул. "Витоша" в София на 24 януари 2021 г. Националният…