НАЙ-НОВИ:

Европейската комисия одобри схема в размер на 88 млн. евро в подкрепа на български микро и малки предприятия

Европейската комисия одобри схема в размер на 88 млн. евро или около 173 млн. лева в подкрепа на български микро и малки предприятия за справяне с последствията от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Европейската комисия.

Мерките за подпомагане в рамките на схемата ще бъдат съфинансирани в по-голяма си част от Европейския фонд за регионално развитие, който ще осигури 75 милиона евро. Подкрепата ще е под формата на безвъзмездна помощ.

Целта на схемата е да отговори на нуждите от ликвидност на микро и малките предприятия, включително и на самостоятелно заетите лица, и да им помогне да продължат своята дейност по време на пандемията и след това.

Схемата ще бъде достъпна за дружества от различни сектори, с изключение на селското стопанство, рибарството, аквакултурите и горското стопанство.

Очаква се от помощта да се възползват близо 17 300 микро и малки предприятия.

Схемата е одобрена съгласно Временната рамка за държавната помощ, приета от Комисията на 19 март 2020 г. и изменена на 3 април 2020 г. и 8 май 2020 г. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
2138 станаха случаите на коронавирус у нас след потвърдени нови…