НАЙ-НОВИ:

Д-р Таблов: Да отпускаш мерките, когато в къщата ти вече има мутация…

Борис Таблов – българският лекар в Германия, който от началото на пандемията коментира мерките срещу коронавируса, публикува мнението си и за новия му щам.

Трето поколение български лекар от Германия: Прочетете го!

Ето какво пише той на стената си във Фейсбук:

“Да обсъждаш отпускане на мерките когато знаеш, че в къщата ти вече има мутация, която заразява повече хора с надеждата, че ще я спреш, е като да предизвикаш лавина на склона, на който си, за да видиш дали ще те подмине. Може и да стане, но ще е резултат на късмет, а не на разум.

Причината Германия да удължава локдауна е точно мнение на част от експертите, че ако има времеви прозорец, в който може да се блокира разпространението на въпросния мутирал щам, който причинява доста главоболия на Острова, това са следващите 2-3 седмици.

След това ще е късно.

В тази връзка, ако въпросната мутация плъзне из България, на фона на отворени училища, заведения и т.н., единствено Божието провидение ще може да ни предпази от нова вълна.

Тъй като все още нямаме ефективно лечение за тежките случаи и губим борбата за живота им в неудовлетворително голям процент от тях (това е печалният опит и от далеч по-развити здравни системи, като тези в Англия, САЩ, Германия и т.н.) е хубаво всички експерти вирусолози, имунолози, инфекционисти, ресторантьори ясно да заявят, че те ще поемат отговорността за загубените човешки животи, ако късмета реши да ни обърне гръб.

Да кажеш, че медиците трябвало да се смирят, защото било време на заведенията да поработят, е също толкова перверзно, колкото да обикаляш по студията и да твърдиш, че вирусът трябва да бъде оставен да си циркулира свободно, когато не си затворил нито един чифт угаснали човешки очи, гледали те с надежда, че можеш да помогнеш.” За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Живка Кехайова  Два термина бродят отдавна по света и най-вече…