НАЙ-НОВИ:

Д-р Стойчо Кацаров: Няма план за противодействие на COVID-19, решенията се взимат ден за ден

“Коронавирусът се разпространява в нашата страна от около един месец и аз се опасявам, че ние вече сме в беда.” Това заяви пред БНР д-р Стойчо Кацаров, председател на управителния съвет на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Според него инфекцията вече не може да бъде овладяна заради начина ѝ на разпространение и заради факта, че много малко хора се изследват за коронавирус. Трябвало да приемем, че вероятно по-голямата част от населението ще преболедува. По думите на Кацаров, ако се изхожда от констатацията, че смъртността е 1%, при един починал трябва да има 100 заразени. Той посочи, че у нас вече има 7 доказани случая, но това не дава вярна картина.

“Ако искаш да ограничиш такава инфекция, трябва да я хванеш в самото ѝ начало и първите случаи, които установиш, да ги изолираш от останалите. Това е единственият начин”, обясни той. По неговите думи у нас нямало план за противодействие на епидемията от коронавирус, а решенията се взимали ден за ден. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
15-годишно момче е загинало, след като се е хвърлило под…