Дългогодишни журналисти на БГНЕС поемат ръководството ѝ

Промени в ръководството си обяви информационната агенция БГНЕС. Начело на редакционния екип, считано от 1-ви януари, застават дългогодишни кадри на агенцията.

[ad id=“272035″]

Главен редактор на медията става Георги Пашкулев, който има 13 години стаж в БГНЕС. Той започва кариерата си като редактор, в продължение на няколко години е ръководител на отдел „Международни новини”, а по-късно и първи зам.-главен редактор.

Заместник-главен редактор е Цветана Арангелова, която работи в БГНЕС от 2009 г.

Гергана Костадинова е начело на първата частна Фото-агенция в България от самото й създаване през 2004 г. Яница Бърнева, която е дългогодишен редактор във „Вътрешна информация”, застава начело на отдела и поема координацията на кореспондентите, работещи за БГНЕС в цялата страна. Всички те благодарят на досегашния главен редактор на БГНЕС Пламен Йотински, че им е позволил да се развиват професионално, който от тук нататък ще ръководи аналитичния и международен отдел на медията, съобщават още от медията.

БГНЕС е най-голямата частна новинарска агенция в България. Основана през 2001 г., тя комбинира в себе си три агенции, които предлагат новини, снимки и видео. Към днешна дата архивът на БГНЕС наброява близо 1,8 млн. новини, 6 млн. снимки и над 70 хил. видеа.

[ad id=“272035″]

БГНЕС е 100% собственост на семейство Нешкови и носи името на Темелко Нешков, който прекарва 12 години в различни югославски затвори и се бори за независимостта на Македония, както и за правата на българите, живеещи във вече бивша Югославия, посочват още от БГНЕС.


image0 (9K)