Душманите на Митьо Очите пържени на 50 градуса жега

Силоваците Георги Иванчев и Тодор Славов от групата на пазарджишкия „ресторантьор“ Божидар Кузманов – Кравата, които са главни обвиняеми за гангстерската стрелба срещу Митьо Очите и мутрите му в ресторант „Фор Ю“ в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г., са били държани при животински условия в Софийския затвор повече от година.

Преди 3 дни Специализирания наказателен съд най-после постанови главните герои в касапницата за „наркомясто“ на Слънчака да бъдат изведени от затвора и пуснати под домашен арест, но оборудвани с електронни гривни на китките за постоянно следене. До свободата на 34-годишния дупничанин Иванчев и връстника му Тодор Славов се стигна, след като двамата прекараха в тъмница повече от 3 години. Последните 13 месеца пандиз на „стрелковия дует“ обаче са били кошмарни и това дава основание на адвокатите им да заплашват със съдебни дела в Страсбург, а и в България Специализираната прокуратура.

Георги Иванчев, който прониза с 3 куршума Митьо Очите, но не успя да го ликвидира заради бронебойната жилетка на несебърския мафиот, прекара 38 месеца в затвора без осъдителна присъда

От последното съдебно заседание на крими трилъра с труп на охранител и тежко ранен мафиотски бос стана известно, че Тодор Славов и Георги Иванчев са били натикани миналата пролет в килии тип „запечатки“ в Софийския затвор и са държани в килиите без светлина и с размери 3 на 2 метра при ненормални температурни условия. Макар и неосъдени, те са били въдворени в крилото с излежаващите доживотен затвор убийци, но за разлика от тях, дори не са имали право на свиждания с близките си.

„Температурата през лятото в килиите от типа „душегубки“ е достигала 50 градуса, а през зимата е било студено като в Сибир. Двамата са държани в такива тежки условия, че са по-зле и от тъй наречените смъртници и тези с доживотен затвор. Славов и Иванчев нямат право на промяна на режима в по-лек, нямат право да работят. Изобщо нямат никакви права – третирани са като бивши хора!“, пламенно описа страданията на охранителите на Божо Кравата техния адвокат Росен Петров на последното заседание на съда. Юристът подчерта, че е запознат с условията на затворите, тъй като дълги години е бил директор на Варненския затвор, а през 2014 г. е бил временно назначен за шеф на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“.

След дългоочакваното решение на магистратите да пуснат под домашен арест Тодор Славов и Георги Иванчев, силоваците на Божо Кравата вече претендират делото да бъде върнато отново от съда на прокуратурата заради липсата на обвиняеми от групата на Митьо Очите. Видеокадри от съседни на ресторант „Фор Ю“ обекти в Слънчев бряг, излъчени в Спецсъда, показаха как минути преди безразборната стрелба на 8 юни 2016 г. Митьо Очите нахлува в ресторанта, придружаван от внушителна шпицкоманда – 32 мутри.

Според обвинението към Тодор Славов и Георги Иванчев, двамата са били най-дейните с пистолети в ръка по време на мутренската престрелка. 34-годишния Славов е сочен за физическия убиец на охранителя Александър Алексиев – Сашо Японеца, според обвинението той е стрелял срещу бодигарда на Митьо Очите 4 пъти, като 2 от куршумите са били смъртоносни.

Тодор Славов от бандата на Божо Кравата е убил шефът на охраната на Митьо Очите – Сашо Водолаза, според обвинителния акт на Спецпрокуратурата

Дупничанинът Георги Иванчев пък е обвинен, че е стрелял с незаконен пистолет „Макаров“ с изтрити номера няколко пъти срещу Димитър Желязков, като 3 куршума са улучили Морския Ал Капоне – 2 в гърдите и един в коремната област. Третият установен стрелец е Радослав Димитров от групата на Божо Кравата. Той също е стрелял срещу Митьо Очите, като е произвел 3 изстрела, които попаднали в лявото и дясното му рамо. Единият от куршумите е проникнал в белия дроб, друг е засегнал десния долен крайник на Желязков, гласи обвинителния акт. Божидар Кузманов и хората му обаче претендират, че са били атакувани от шпиц команда, предвождана от Митьо Очите и че не биха имали шанс да оцелеят, ако не са се защитавали. Lupa.bg припомня версиите и на двамата гангстери относно престрелката в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г.

Митьо Очите:

„Има доказателства – видеозапис, от който ясно се вижда, че аз влизам в заведението точно със 7 приятели – имахме запазена маса за вечеря и това се знаеше от Божидар Кузманов. Записите от това, което се случи вътре, бяха скрити от неговите хора, но има друг видеозапис, от който се вижда, че ние не влизаме въоръжени. Престрелка нямаше! Ние не сме отговаряли на огъня, който откриха по нас. Аз нямах оръжие! По хората на Божидар Кузманов не е открит дори един проектил. Мен ме нацепиха с 13 куршума. Вие писахте за 5, останалите са по бронежилетката ми, имам и 2 рани по крака от два рикошета… Всичко, което се случи на 8 юни, беше точно 26 секунди – в МВР и прокуратурата имат достатъчно доказателства, от които се вижда, че аз нямам за какво да бъда разпитван, обвиняван и съден. Представете си какво щеше да стане, ако аз и моите приятели бяхме на мястото на групата около Божидар Кузманов – сигурно никога нямаше да излезем от затвора. А вие сами виждате, че те един по един излязоха от ареста.“

Божо Кравата:

„Бях се поизлегнал на въпросното сепаре, в дъното на ресторанта. Не знам дали са имали резервация и на кое име са я направили. Г-н Желязков започна да крещи с влизането „Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви направя”. Замахна да ме удари, но не с голяма сила, за да изгубя съзнание. След това му казах: „Какво правиш, седни да говорим”. Следващото нещо, което си спомням, беше човек със зареден пистолет, защото изщрака и го насочи към мен. Чух изстрели. Беше престрелка, не знам защо се представя, че това е стрелба срещу Желязков. Това беше въоръжено нападение, организирано от Желязков. Имаше още двама човека до него, които бяха с бронежилетки. Явно са очаквали аз да стоя на земята, докато ме пребие, да демонстрира животинската сила, с която е свикнал. Някакви хора гонеха някакви цели и се опитаха да ги постигнат и чрез него.“

Източник: BNews.bg


image0 (9K)