Дузпа донесе успеха на Швеция над коравите корейци

Швеция победи Република Корея с 1:0 в първия си мач от група „F“ на световното първенство по футбол в Русия. Единственото попадение в двубоя отбеляза Андреас Гранквист в 65-ата минута от дузпа. В другия мач от групата снощи световният шампион Германия загуби от Мексико с 0:1.

[ad id=“225664″]

За Швеция това е първо участие на Мондиал от 2006 година насам. Защитникът Виктор Линдельоф пропусна двубоя заради настинка, а Себастиан Ларсон записа 101 мач за тима.

[ad id=“263680″]

Капитанът на Република Корея Сун-йън Ки изигра двубой номер 103 за националния отбор и вече заема осмо място във вечната ранглиста.

Най-чистото положение за Швеция през първото полувреме беше в 21-ата минута. Маркус Берг стрела отблизо, но Хьон-У Джо направи невероятно спасяване с коляното на десния си крак.

Седем минути по-късно Джу-хо Парк получи контузия на бедрото и беше заменен принудително.

[ad id=“236993″]

До края на частта играчите на Швеция създадоха още две-три добри положения, но не успяха да ги реализират. В последните секунди след удар на Виктор Клаесон с глава топката премина над вратата.

В началото на второто полувреме и двата тима имаха добри възможности пред вратата на съперника. Първо в 49-ата минута Ола Тойвонен пропусна да открие резултата, а три минути по-късно за корейците Джа-Чол Ку беше близо до попадение, но стреля неточно с глава.

Швеция откри резултата в 65-ата минута, когато Андреас Гранквист беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден след преглед на системата ВАР заради нарушение на Мин-У Ким срещу Виктор Клаесон в наказателното поле. Съдията Хоел Агилар първоначално остана безмълвен, но след това изгледа видео повторение на ситуацията и отсъди дузпата.

[ad id=“236999″]

До края двата отбора не създадоха други опасни положения. Едва в добавеното време за азиатците Хи-Чан Хуан не уцели вратата след удар с глава.

Така Швеция стартира с победа участието си на Мондиала.


image0 (9K)