ДПС: Приветстваме прокуратурата да се анализира целия процес на приватизация

Приветстваме идеята на прокуратурата да се направи анализ на елия процес на приватизация. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с възложената на ДАНС от главния прокурор Иван Гешев пълна проверка на целия приватизационен процес, предаде „Фокус“.

„В различни периоди на приватизацията са действали различни закони, но от друга страна обществото иска да знае всичко за приватизацията и е правилно. От тази гледна точка приветстваме идеята на прокуратурата да се направи анализ на целия процес на приватизация“, каза Карадайъ.

Според него има много различни мнения и интерпретации на този процес. „Така че ние от ДПС приветстваме тази идея“, каза още Карадайъ.

На въпрос дали има съмнителни сделки, председателят на ДПС заяви, че трудно може да каже и още повече, че не се дефинира понятието съмнителни. Според него прокуратурата трябва да се остави да извърши проверка.

Председателят на ДПС коментира и темата за машинното гласуване. „Щом Министерски съвет се занимава с темата, значи вероятността да се случи е малко по-голяма“, каза пред журналисти Мустафа Карадайъ.

„Ще се запознаем каква е идеята на Министерски съвет. Тук важният въпрос е какъв вид машинно гласуване евентуално ще се прилага. Нека да се запознаем, има различни модели и различни видове машинно гласуване“, каза още Карадайъ.

Той допълни, че ако Министерски съвет се обърне към ДПС за действие, те ще съдействат. „Ние имаме експертиза в тази сфера“, допълни още Карадйъ.


image0 (9K)