НАЙ-НОВИ:

Доц. д-р Любомир Киров: 86 % от хората ще изкарат леко COVID-19

“Никога празниците не могат да бъдат тревожни, макар че тазгодишните ще преминат в по-особени условия”. Това каза в ефира на “Събуди се” по Нова телевизия председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров.

“Според статистиката 86% от хората ще преболедуват коронавируса в лека форма, някои от тях няма и да разберат”, каза той.

Д-р Любомир Киров обясни, че предприетите мерки от правителството имат ефект, но продължаването им би могло да доведе до проблеми. “Психиката ни може да пострада, а оттам – и здравето като цяло. Повишават се и случаите на домашното насилие, невротичните прояви”, посочва д-р Киров. Според него шеговитите клипчета в интернет са опит да се изпусне парата, но “всичко това се изчерпва”.

Доц. Киров припомни, че от усложнения от сезонния грип годишно умират в световен мащаб между 250 000 и 600 000 души. А пикът е един месец.

“Най-важното е да се носят маски, да се мият и дезинфекцират ръцете, защото заразата влиза през устата, очите и носа. Нека да разрешим на хората да посещават парковете”, заключи докторът.

Според доц. Киров КПП-тата край областните градове трябва да действат през почивните дни, а не през работната седмица. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Луна дължи тънката си талия не само на спортуване и…