НАЙ-НОВИ:

Досъдебно производство срещу мъж от Казанлък, неспазил карантината

Районна прокуратура – Казанлък образува досъдебно производство за неспазване на задължителна карантина от 60-годишен мъж, който наскоро се е завърнал в България от чужбина.

Установено е, че на 18.03.2020 г. , в Казанлък, той е нарушил мерките, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с  разпространението на COVID – 19. Мъжът не е изпълнил задължението да не напуска дома си,  където е посочил, че ще пребивава в предписания срок за карантината, като деянието е извършено по време на извънредно положение – престъпление по  чл.355 ал.2 пр.3 вр.  ал.1 от Наказателния кодекс.

Делото за неспазване на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Според закона неспазването на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Доброволци и фирми обединяват усилия в помощ на старозагорци Фирма…