НАЙ-НОВИ:

Доналд Туск: Проблемът с Брекзит няма да се реши с политически оставки

Предизвиканата от Брекзита бъркотия е проблем, който няма да изчезне с политически напускания, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск по повод оставките на британските министри заради Брекзит Дейвид Дейвис и на външните работи Борис Джонсън, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА и Ройтерс.
[ad id=”225664″]

“Политиците идват и си отиват, но проблемите, които те са създали за народа си, остават. А предизвиканата от Брекзита бъркотия е най-големият проблем в историята на отношенията между ЕС и Великобритания”, заяви Туск в Брюксел на молба да коментира оставката на Дейвис.

“Този проблем все още далеч не е решен, с или без г-н Дейвис. А за жалост идеята за Брекзита не си е отишла заедно с г-н Дейвис. Но. . . знае ли човек?”, добави Туск.

Коментарът му бе направен в момента, когато стана известна и оставката на Борис Джонсън. “Мога единствено да повторя каквото казах само преди минута”, каза Туск за тази новина.

[ad id=”263680″]

Бившият полски премиер Туск се е изказвал остро критично за Брекзита и е подкрепял възможността британците да променят решението си и да останат в ЕС, отбелязва Ройтерс. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
„Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и…