Доналд Туск: Проблемът с Брекзит няма да се реши с политически оставки

Предизвиканата от Брекзита бъркотия е проблем, който няма да изчезне с политически напускания, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск по повод оставките на британските министри заради Брекзит Дейвид Дейвис и на външните работи Борис Джонсън, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА и Ройтерс.

[ad id=“225664″]

„Политиците идват и си отиват, но проблемите, които те са създали за народа си, остават. А предизвиканата от Брекзита бъркотия е най-големият проблем в историята на отношенията между ЕС и Великобритания“, заяви Туск в Брюксел на молба да коментира оставката на Дейвис.

„Този проблем все още далеч не е решен, с или без г-н Дейвис. А за жалост идеята за Брекзита не си е отишла заедно с г-н Дейвис. Но. . . знае ли човек?“, добави Туск.

Коментарът му бе направен в момента, когато стана известна и оставката на Борис Джонсън. „Мога единствено да повторя каквото казах само преди минута“, каза Туск за тази новина.

[ad id=“263680″]

Бившият полски премиер Туск се е изказвал остро критично за Брекзита и е подкрепял възможността британците да променят решението си и да останат в ЕС, отбелязва Ройтерс.


image0 (9K)