НАЙ-НОВИ:

Домашно олио от люти чушки лекува радикулит, ревматизъм, болки в ставите и невралгии

[ad id=”225664″]

От лютите чушки може да приготвите ефикасно домашно олио за лечение на болки в ставите. Този домашен лек има силни противовъзпалителни свойства, ефикасен е при радикулит, миозит, невралгии, ревматизъм и болки в ставите.
Олиото от люти чушки е в групата на дразнещите масла – то разширява капилярите, подобрява циркулацията на кръвта в горните части на кожата, подобрява витаминния метаболизъм и работи, за да активира регенеративния процес на кожата.

[ad id=”263680″]

Как да го направите:
10 свежи червени люти чушки
2 чаши студено пресован зехтин
Стъклен буркан от 1 литър

[ad id=”236993″]

Начин на употреба:

Първо трябва да се измият чушките, да се махнат дръжките и да се смелят с блендер или месомелачка. Така ще получите около една чаша фина смес. След това, трябва да се излее сместа в чист стъклен буркан и да се изсипе зехтина върху чушките. Оставете съда със зехтина и чушките на студено и тъмно място. Разбърквайте от време на време. След 1 седмица се прецежда сместа през марля или пластмасова цедка. Дръжте в хладилника и я ползвайте, за да разтривате засегнатото и болезнено място.

[ad id=”236999″]

В началото масажирайте по няколко пъти на ден. След масажа трябва да направите стегната превръзка на мястото. Ще почувствате приятна, но не изгаряща топлина. Добре е мястото да е защитено с превръзка или чорап, ако болката е стъпалото и глезена, за да може да се затопли допълнително.
След известно време можете да намалите количеството на маслото, което използвате за еднократна обработка. След месец или два можете да правите процедурата веднъж седмично, само ако изпитвате болки в ставите, причинени от промени в метеорологичните условия. И не забравяйте да се съхранявате това домашно масло на тъмно място.

[ad id=”237001″]

Споделете тази статия с приятелите и семейството си, за да е полезна на повече хора!

Източник: lekuva.net За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД в-к „Стара Загора” брой…