„Долината на розите“ е 6-ият туристически район в страната, изпълнил всички процедури за регистрация

При засилен интерес към Долината на розите и на тракийските царе днес в Интер Експо център в София започна 36-то издание на най-голямата международна туристическа борса у нас „Ваканция и СПА Експо 2019“.

„Туризмът, който развиват общините ще бъде акцент на 2019 година.“, обяви на откриването на форума министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че 2019-та ще бъде динамична, която ще изисква повече усилия от направеното до сега и я определи като „годината на вътрешния туризъм“. Министър Ангелкова отбеляза голямото значение на организациите за управление на туристическите райони, които вече са създадени и започват да работят. „Долината на розите“ е 6-ият туристически район в страната, който наскоро изпълни всички процедури за регистрациЕдин от първите български щандове, който посети министърът на туризма бе този на Казанлък. Николина Ангелкова бе посрещната от Царица Роза 2017 Цветелина Илиева и екипа на Община Казанлък. Министър Ангелкова изрази прекрасните си впечатления от представянето на Долината на розите и на тракийските царе и пожела успех на участниците във форума.

На централно място в престижното изложение Община Казанлък пресъздава под мотото „Началото“ старата традиция в региона на розоварене чрез бита в домовете на розопроизводителите в миналото. Атрактивното представяне за първи път е съвместно с Исторически музей „Искра“, Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“, натуралните природни продукти на фирмите „Розатея“ и „Дамасцена“ и колоритното участие на Танцовия ансамбъл към Народно читалище „Жар 2002“, гр. Казанлък.

„Ваканция и СПА Експо“е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича стотици фирми от десетки страни. В рамките на три дни борсата тази година събира на едно място 380 компании от 25 страни с представителни щандове, над 20 000 професионалисти и посетители, представяне на повече от 60 дестинации и туристически региони и над 50 съпътстващи събития.

Сред първите гости на казанлъшкия щанд бе и организаторът на международната туристическа борса Вихра Огнянова, която пред участниците във форума каза: „България е дестинация с много заряд, възможности и бъдеще“.


image0 (9K)