НАЙ-НОВИ:

ДОБРОТО сърце на българина: След зов за помощ стотици изпратиха дрехи, обувки и храна

Поредно доказателство за доброто сърце на българина е, че за децата от бедни семейства в  плевенското село Дисевица стотици хора се отзоваха на призива да се помогне с топли дрехи и обувки.

Всичко започва с призив, отправен във Фейсбук от Слави Михайлов – Председател на УС на Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

 „Днес посетих с общинския съветник  Христослав Михайлов, който реализира коледното тържество на Детска градина “ВИТ” в плевенското село Дисевица, за да доставим радост на децата и им подарихме празнични торбички с лакомства.

За мое огромно съжаление много от децата бяха с доста захабени дрешки и дори по тях имаха дупки! Поне десет от тези деца бяха с гумени чехли! Попитах директорката защо са в такъв вид и отговорът ѝ беше: Много от децата в градината са от бедни семейства и градината за тези родители е спасение децата им да са на топло и нахранени!”, пише Слави Михайлов.

След този апел стотици хора от цял свят изпращат дарения за децата в Дисевица.

Оказа се, че дете, което мръзне има нужда не от лакомства и играчки, а от топли дрехи, казва Слави Михайлов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите му това е причината да се обърне с молба за помощ към хора, които могат да помогнат. Мъж, който пожелал да остане анонимен, на 31 декември е занесъл топли ботушки за всички деца, сподели още Михайлов.

Силяна Велинова, директор на детската градина, обяснява че в детското заведение има много добри условия, но децата са от бедни семейства.

Пламен Бешков, кмет на селото, обясни, че пристигат пакети с дрехи и обувки от цяла България и от общности извън страната.

„Това, което ще остане в повече, ще го дарим на други, които са в нужда”, обясни кметът. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Луната е намаляваща, в знак Стрелец до 20:56 часа на 4…