Доброволци спасиха закъсали по пътя за Дъбрава

Продължава почистването на падналия през последната седмица сняг по улиците в Стара Загора и общинската пътна мрежа. Пътните артерии се уширяват, за да могат спокойно да се разминават автомобилите. Движението на автомобили в общината постепенно се връща към нормалното.

На места вледененият сняг все още създава проблеми по пътищата. Тази сутрин екип на доброволческия отряд на Община Стара Загора изтегли мъж, жена и дете, закъсали с автомобила си по пътя от Дъбрава. Благодарение на усилията на доброволците семейството успя да пристигне навреме до здравното заведение, закъдето пътуваше.

От почистващата фирма „Грийн партнърс“ с 12 камиона и 120 души обработват с магнезиево-солни смеси основните улици за движение в областния център. В кварталите също се разширяват почистените от снега улици.

С 12 комбинирани машини – с гребла и за разпръскване на пясък, от фирмата ПиЕсАй работят за разширяване до банкет на пътните платна по направленията Дълбоки – Оряховица – Братя Кунчеви- Руманя, Змеево – Казанлък, Казанка – Остра могила, Кирилово – Сладък кладенец – Пъстрово.


image0 (9K)