НАЙ-НОВИ:

Добра новина: 19-годишна спаси давещо се в мъртво вълнение момче

Ученичката от Немската гимназия в Бургас Женя Райкова спаси давещо се момче на Централния плаж. Пред камерата на бТВ тя разказа подробности за случилото се.

19-годишното момиче е абитуриентка и вече започнала работа като спасител на плажа. Когато смяната ѝ свършила и тръгнала да си ходи,  чула викове за помощ и веднага влязла във водата, за да да помогне на 14-годишно момче. Трудно стигнала до него, защото имало мъртво вълнение, но успяла да го извади на пясъка.
Младата дама завършва училище и сподели пред камерата, че се надява да продължи образованието си в НСА. Тя е шампион по плуване.
Смятам да прекарам лятото, работейки като спасител, добавя тя.

[ad id=”226585″] „Гордея се много с нея! Искам да благодаря на Господ, че имам такава дъщеря“, сподели баща ѝ Росен Райков.
„В 19:30 часа Женя ми се обади да отида да я взема, тъй като била мокра. Бях обаче възпрепятстван, но тя се прибра благополучно. Възхитен съм от постъпката ѝ. Цялото ми семейство са спасители, защото това е отговорна и престижна работа. Заплащането е добро“, каза още Росен.
Треньорът на Женя по плуване и водно спасяване Тодор Костов пък каза, че лесно се става спасител, но хората трябва да знаят, че морето не е до колене. „Курсът е от 45 дни, но човек трябва да е по душа такъв. Много хора изкарват курса и като дойде време, се отказват“, каза още Костов. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Терористичната мрежа "Ал Кайда" е резултат от дейността на САЩ.…