НАЙ-НОВИ:

Добра новина! Расте и броят на излекуваните от коронавирус у нас

Излекуваните и изписани от лечебни заведения пациенти с COVID-19 у нас са вече 39, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

На редовния брифинг на Националния оперативен щаб днес стана ясно, че общо 10 са новите случаи на COVID-19. Така регистрираните случаи на новия коронавирус у нас са 541. Броят на починалите е 21.

Последни данни от Щаба към 6 април сутринта

Генерал Мутафчийски съобщи, че тази сутрин е починал 72-годишен мъж от Пещера, който е страдал от множество заболявания. Бил е интубиран в последните дни.

30 са вече медицинските служители, при които е потвърден COVID-19 у нас. От тях 17 са лекари, 8 – медицински сестри и друг медицински персонал – 5. Работещите в Центровете за спешна медицинска помощ с доказан COVID-19 са 7 души.

И Спешното пламна: Лекари, фелдшер и медицински сестри

Към момента 210 от пациентите с доказана коронавирусна инфекция са хоспитализирани и са под лекарско наблюдение. 22 от тях са настанени в интензивни отделения.

Генералът посочи, че в момента във ВМА и в Националната референтна лаборатория разполагат със запас от 11 400 теста с китове за екстракция на РНК.

От вчера е открита лаборатория в Плевен, като са направени първите тествания на апаратурата и днес тя започва да работи. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
По инициатива на Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, до края…