НАЙ-НОВИ:

Дни преди да бъде убит, Петър Христов бил сериозно притеснен

Дни преди да бъде убит, бизнесменът Петър Христов бил сериозно притеснен, че спецслужби го разследват. Дори споделил пред свои приятели, че срещу него активно се събира информация в МВР и ДАНС.

[ad id=”263680″] „Знам, че срещу мен има много информация и справки. Страхувам се да не ме вкарат в затвора. Но за какво могат да ме осъдят? За корупция…?”, питал се пред свои приближени Христов. Познати на крупния бизнесмен разказват още, че той често и на публични места изтъквал, че благодарение на него са направени разкритията срещу „Наглите” и „Килърите”. Жителите на великотърновското село Самоводене, където Христов е израснал и където живее майка му Момка Манолова, още не могат да повярват, че никога вече няма да видят предприемача.

„С Петър се познаваме от деца. Съученици сме и сме израснали заедно. Семейството му имаше голямо стопанство с животни, земеделски земи. От малък беше непрекъснато във фермата и по нивите. Беше много работен”, разказва кметът на Самоводене Николай Милаковски. Самият Милаковски също е бивш военен и е завършил Сержантското училище в Горна Оряховица „Георги Измирлиев“.

Когато разформировали Транспортни войски, където служел Милаковски, Петър Христов му подал ръка и го назначил в своята фабрика. „Той сам реши да се откаже от военната служба и се залови с бизнес. Постигна много. Преди 15 години работих при него във фабриката, преди да стана кмет. Не съм имал намерение, но когато съкратиха Транспортни войски, първата ми реакция беше да се обадя на Петър Христов, който ме взе на работа, и след това на изборите се кандидатирах и станах кмет.

[ad id=”225664″] Когато той стана богат и имаше власт, не се самозабрави. Поне два пъти в месеца идваше да види майка си в Самоводене и не пропускаше да се отбие в кметството”, разказва Милаковски. Управникът сподели още, че Христов е направил много за Самоводене. Преди година дал 14 000 лева, с които била изградена модерна детска площадка. Инвестирал в обновяването на читалището и в създаването на Център за работа с деца и младежи преди 3 г. Направил и основен ремонт на местния стадион за около 100 000 лева, като били изградени нови трибуни, седалки, съблекални. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Служители на Военна полиция открили къщата с тялото на Росен…